„Tai, kas vyksta pastaruosius kelerius metus visiškai pakeitė ne tik daugelio įpročius, bet nuolat kursto ir didžiulį nerimą bei baimę, kai jaučiamės visiškai nesaugūs ir nebegalime prognozuoti, kas bus ateityje.

Tarsi iki tol trukęs „ilgai ir laimingai, kasmet vis laimingiau“ tapo nebepasiekiamas. Pavojaus akivaizdoje ieškome būdų, ką daryti, ką suprasti, ką išmokti, nesiliaujame nuolat ieškoti naujos informacijos, kalbėti, reikštis, mūsų poreikis pasisakyti ir būti išgirstiems pamažu virsta masine isterija. Neretai už viso to slypi skaudus nusivylimas, vienišumas ir supratimas, kad jautiesi bejėgis, kad klausimų yra žymiai daugiau nei atsakymų, manija ir apatiškumas eina kartu, tiek daug jausmų, kurie sprogsta, kad iš visų jų lieka vienas didelis „nejausmas“, – pranešime spaudai samprotauja Justė.

Tai pirmasis atlikėjos albumų kūrinys lietuvių kalba, prie kurio kūrybos kartu dirbo gitaristas ir muzikos prodiuseris Kęstutis Vaitkevičius bei muzikos prodiuseris Rolandas Venckys. Dainininkė džiaugiasi, kad pavyko sujungti visų idėjas ir lūkesčius į vieną kūrinį, kuriame nugulė dar karantino laikotarpiu rašytas tekstas.

„Tikiu, kad daina yra labai aktuali, joje yra ir lengvo pykčio, saviironijos ir nuoširdumo. Kartu su režisieriumi Mariumi Rimkumi sukurta vaizdo klipo idėja atspindi dainos nuotaiką bei pagrindinę mintį – bandymą būti viskuo ir tuo pačiu niekuo, nuoširdumas nuolat persipynęs su bandymu demonstruoti save auditorijai, pateikti savo geresnę versiją, būti pavyzdžiu bei griežtu teisėju ir standartų įkūnytoju, kai anaiptol pačiam nepavyksta jų laikytis.

Klipo filmavimas vyko emociškai sudėtingu laikotarpiu, ką tik prasidėjus įvykiams Ukrainoje, visa klipo filmavimo komanda jautė didelę beprasmybę ir abejonę, ar tikrai reikia tęsti tai, kas suplanuota“, – sako Justė.

Atlikėja dalinasi, kad, matyt, pirmą kartą filmavimo aikštelėje nebuvo daug geros nuotaikos ir energijos, tačiau visi dirbo išties susitelkę.

„Jaučiausi sunkiai, atrodė, tarsi mane pačią persmelkė „nejausmas“, bet, vis dėlto, tikiu, kad visi turime tęsti tai, ką pradėjome, kad kasdieniuose mūsų darbuose ir planuose yra stiprybė bei prasmė, pasipriešinimas ir kova, kuri mums padeda išlikti ir auginti atsparumą, būtiną šiais laikais. Turime išlikti tvirti, susirinkti save iš apatijos, nerimo ir susitelkti. Neabejoju, kad kiekviename mūsų yra vidinių resursų, kurių dar nespėjome atrasti, bendrystės ir vienybės, kuri yra didžiulė jėga“, – sako J. Kraujelytė.

Atlikėja aktyviai ragina prisidėti prie pagalbos Ukrainai akcijų, savanoriauti, skirti paramą ir nedviprasmiškai išreikšti savo poziciją dėl karinės agresijos.

Kūrinį „ne_jausmas“ ir kitas EP albumo dainas atlikėja kviečia išgirsti albumo pristatymo tarpdisciplininiame koncerte – patyrime galerijoje „Arka“ Vilniuje, gegužės 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją