Šiemet Kovo 11-oji kitokia – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną buvo inicijuota didžiausia šalyje vienybės ir solidarumo akcija „Laisvė šviečia“, kuri šį nepaprastą laiką kvietė uždegti vienybės žiburius.

Dalyvių sąrašas – įspūdingas. Scenoje pasirodė „G&G Sindikatas“, Ieva Narkutė, Andrius Mamontovas, Donatas Montvydas, Bjelle, „Baltos varnos“, Vidas Bareikis, Justinas Jarutis, „The Roop“, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, Lietuvos kariuomenės orkestras ir kiti.

„Neabejojame, kad vienybės ir solidarumo žiburius įžiebs tūkstančiai Ukrainos kovai ir laisvei, Europos ateičiai neabejingų piliečių.

„Šviesa nugalės tamsą“ vienoje iš kalbų sakė Ukrainos Prezidentas Volodymiras Zelenskis. Tegu šviečia laisvė!“ – dar prieš renginį skelbė organizatoriai.

Renginys buvo skiriamas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir Ukrainai paremti.

Tiesioginės transliacijos metu rinktos lėšos Ukrainai. Auka prisidėti buvo galima ir prie kovos fronte, ir prie humanitarinių misijų, ir prie karo pabėgėlių reikmių Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės