Koncertas skirtas didvyriškai Ukrainos kovai prieš Rusijos agresiją paremti, o taip pat patiems pasisemti dvasios jėgos ir stiprybės iš dainų, skirtų Lietuvos laisvės kovotojams – partizanams, rašoma pranešime spaudai.

Dalis koncerto pajamų bus skirta pagalbai nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

„Iškelkime Ukrainos ir Lietuvos vėliavas. Būkime tvirti ir ramūs. Laisvės kovotojų mums palikta žinutė šiomis dienomis aktyvavosi ypač stipriai, kaip niekada anksčiau. Mes savyje jaučiame tokią pat meilę ir rūpestį Tėvynei, kokią matome kiekviename Ukrainos brolyje“, – sako „Skylės“ lyderis Rokas Radzevičius.

„Su daina lūpose kariavo mūsų seneliai. Daina mūsų tautai svarbi ir padeda sudėtingu metu susitelkti, pajusti vienybę, įsikvėpti ir išlaikyti tvirtumą. Todėl daug metų patys kuriame ir dainuojame patriotines dainas, juk dainos – mūsų tautos stiprybė“, – sako Aistė Smilgevičiūtė.

„Daugeliui šis karas prasidėjo tik prieš kelias dienas, tačiau mums jis jau vyksta aštuonerius metus. Nuo tada, kai buvo okupuotas Krymas“, – sako Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius.

Jie visada palaikė artimus ryšius su Ukraina ir jos muzikantais. Drauge koncertavo Maidane, o 2015-metų rugsėjį surengė penkis koncertus Ukrainos reguliariosios armijos ir savanorių batalionų daliniams, dislokuotiems Donecko srityje ir dalyvavusiems svarbiausiuose bei karščiausiuose Ukrainos ir Rusijos kontroliuojamų Donbaso separatistų karo mūšiuose. „Mes matėme šio karo pradžią iš labai arti ir visada mokėmės meilės ir atsidavimo savo Tėvynei iš ukrainiečių“, – sako R. Radzevičius.

Dauguma „Brolių“ tekstų jau seniai profesionaliai išversti ir į ukrainiečių kalbą, o kelios dainos yra atliekamos ir įrašytos ukrainietiškai. „Ukrainiečių kalba skambės ir šiame koncerte“, – sako Rokas ir Aistė.

Į koncertą BROLIAI-БРАТТЯ yra kviečiami drauge padainuoti ir kiti atlikėjai. Kol kas svečių sąrašas tikslinimas ir bus paskelbtas vėliau.

Sukurti „Brolius“ Roką Radzevičių prieš devynerius metus pastūmėjo domėjimasis Lietuvos istorija ir noras paieškoti savo kartos santykio su partizaninio judėjimo tarpsniu. Tuomet sugalvojęs originalų muzikinį projektą, jis neįsivaizdavo, kad „Broliai“ Lietuvos muzikos scenoje įgis išskirtinę reikšmę. „Broliai“ paskatino domėtis ir didžiuotis sava istorija, tapo tautą vienijančiu reiškiniu.

Koncertas „Broliai“ ne tik itin stiprus emociškai, bet ir galingas muzikos, garso bei vaizdo kokybe. Scenoje pasirodo visi aštuoni „Skylės“ nariai – pilna sudėtis. Taip pat jiems talkina vokalinė vyrų grupė. „Broliai“ turi savo garso, šviesų ir vaizdo projekcijų režisierius.

„Broliai“ – įstabus muzikinis monumentas, kuriame paprastas žmogiškumas, kova, vertybės, gyvenimas ir mirtis susilieja į vientisą muzikos, šviesos ir vaizdo spektaklį.

„Broliuose“ dalyvauja:

„Skylė“ :

Aistė Smilgevičiūtė – vokalas,

Rokas Radzevičius – akustinė gitara, vokalas,

Mantvydas Kodis – klavišiniai, akordeonas,

Enrikas Slavinskis – solinė elektrinė gitara,

Kęstutis Drazdauskas – pritariantis vokalas,

Gediminas Žilys – bosinė gitara, kanklės,

Salvijus Žeimys – mušamieji,

Eglė Jačauskienė – pritariantis vokalas.

Vokalinė vyrų grupė:

Arūnas Petronis,

Aidis Jakimavičius,

Vincentas Kondratas,

Simonas Jurkša,

Vytautas Lebednykas.

Garso režisierius – Valdas Karpuška.

Šviesų dailininkas – Marius Selevičius.

Vaizdo projekcijų kūrėjas – Laurynas Rekys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės