Tiesa, 2018-aisiais sukurta daina tik po beveik ketverių metų virto studijiniu įrašu. Kaip pasakojo pats T. Krivickas, roko stiliumi atliekamame kūrinyje skamba visiems puikiai žinomo lietuviškos poezijos klasiko Maironio eilėraščio „Lietuva brangi“ eilutės, rašoma pranešiime spaudai.

„Didvyris“ skambėjo ir 2019, ir 2020-ųjų „Rockmergės“ festivaliuose, matėm, kad žmonėms jis labai patiko ir įstrigo atminty. Pagrindinis ir paskutinis postūmis įrašyti šį kūrinį buvo paskutinis mūsų koncertas.

Buvo taip smagu ir gera ant scenos, kad grįžęs namo pagalvojau, jog tam pagaliau atėjo metas. Nusprendėme daugiau nebelaukti, todėl paskambinau komandai Lietuvoje ir susiorganizavome pirmo singlo įrašymą „Rockmergės“ įrašų studijoje“, – pasakojo Tomas Krivickas.

Pats Tomas iš Lietuvos išvyko kiek daugiau nei prieš dešimtmetį. Ir nors daugelis jį jau galėtų pavadinti emigracijos veteranu, vyras pats savęs tokiu nelaiko. Priešingai, jo galvoje nuolat sukasi mintys apie Lietuvą.

„Šia daina noriu parodyti, kad mes, lietuviai, kurie negyvename Lietuvoje, esame giliai širdyje patriotai. Taip, tikrai netrūksta tų, kurie burnoja, pyksta, keikia mūsų šalį, tačiau net ir jie širdyje yra lietuviai. Ir esu tikras, kad ir jų širdyse būna momentų, kai pasidaro liūdna ir pasiilgsta Lietuvos. Absoliučiai visi iki vieno. Buvimas lietuviu gyvenant užsienyje juk niekur nedingsta – jei gimei Lietuvoje, tu juo ir liksi. Kur begyventum, ką beveiktum, tavo šaknys yra čia. O ir mintimis vis grįžti į savo gimtinę“, – kalbėjo žymus atlikėjas.

Tomas Krivickas-Psichas / Foto: asm. albumo

Net ir gyvenant užsienyje atlikėjas tęsė darbus ir kūrybą. Prieš 7 metus įsirengė studiją palėpėje ir tikslingai kūrė muziką, dėjo dainą po dainos į lentynėles, kol susikaupė visas albumas.

„Kodėl pasirinkau būtent „Lietuva Brangi“ eilėraštį? Tuo metu skaičiau daug lietuviškos poezijos knygų grįžau prie eilėraščio kurį jau žinojau mintinai, nes jo žodžiai yra svarbūs ir šiandien.

Šis Maironio kūrinys pasirodė labai melodingas vien jį deklamuojant, o jo žodžiai aktualūs net ir prabėgus daugiau nei šimtmečiui ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje gyvenantiems lietuviams.

Tikiuosi, kad ši daina mus suvienys ir primins kokia graži ir brangi yra mūsų Lietuva!

Dainos „Didvyris“ video klipui nusprendėme pasikapstyti asmeniniuose archyvuose, paprašyti draugų pagalbos ir suklijuoti video apie iškilias Lietuvos asmenybes, istorinius įvykius, nuostabią gamtą ir miestus. Darbo ėmėsi patys grupės nariai, o didžiąją dalį vaizdų radome Ukmergės miesto archyvuose“, – pasakojo Tomas Krivickas.

Ir ne, ne cepelinų ar Lietuvos pajūrio Tomas labiausiai pasiilgsta gyvendamas Amsterdame. Kaip sako jis pats, svarbiausia vyrui – žmonės ir santykis su jais.

„Kartais prisiminimais nusikeliu į akimirkas, kai esu Lietuvoje, gamtoje, vasarą, draugų kompanijoje. O ir šiaip aš savęs emigrantu nelaikau – esu geroj komandiruotėje iš kurios grįšiu. Smagu gyventi užsienyje, nes pasisemiu daug patirties, bet tikrai vieną dieną grįšiu į Lietuvą“, – tvirtai sakė atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)