Garsus meninininkų duetas Beissoul&Einius – kosminis lietuviškos kultūros reiškinys.

Jie groja didžiausiuose Europos muzikos festivaliuose, kuriuose pasirodo tokios pasaulinio garso žvaigždės kaip Gorillaz, Dua Lipa, Kendrick Lamar ir Lana Del Rey.

Vos prieš kelias dienas į įspūdingą dueto dešimtmečio koncertą susirinko pilna Kauno Žalgirio arena. Jų mados eksperimentai ir aukščiausios meninės prabos fotosesijos spausdinamos žurnaluose „Vogue“, „Design Scene“, „OOBMAG“, „Forbes“, „Elle“, „Playboy“, „Marie Claire“. Didžiųjų muzikos korporacijų „Warner“, „Sony“ ir „Universal“ atstovai lietuvių duetą įtraukė į reikšmingiausių pasaulio kūrėjų 50-tuką. Šis kultūrinis fenomenas savo nevaržoma fantazija ir kūrybiškumu tapo įkvėpimu ne vienam atlikėjui Lietuvoje ir už jos ribų.

Tačiau Beissoul&Einius neketina sustoti. Sausio 11 grupė pasauliui dovanoja dar vieną bekompromisio meno šedevrą - video klipą „Strange Love“. Su klipo režisieriumi ukrainiečiu Yura Katynsky duetas susitiko praėjusių metų vasarą vienoje iš jaukių Kijevo kavinaičių meniškajame Podolės rajone ir jau po keleto mėnesių klipo idėja virto užburiančia realybe.

Nieko panašaus dar nesame matę. Mitologinė atmosfera, karališkas auksas, kovos scenos ir net religiniai motyvai nukelia į grupės pasaulį, kuriame karaliauja drąsa būti tokiu, koks esi ir patirti savęs perkūrimo paslaptį.

„Šis klipas pasakoja apie ritualą, kurio metu mirtį neišvengiamai pakeičia atgimimas. Tai nesustabdoma tėkmė ir ją teks pajusti kiekvienam“, – pasakoja Beissoul ir priduria, kad šis ciklas nuolat vyksta ir jo viduje. „Tai nuolatinė jaudinanti mirties grėsmė. Būtent tada jauti, kad gyveni.“

Klipo kūrimo darbai su tarptautine kūrėjų ir šokėjų komanda buvo įmanomi tik gerbėjų dėka. Prieš pusę metų grupė atidarė savo internetinę parduotuvę ir juos maloniai šokiravo užgriuvęs dėmesys. Visų keturių albumų vinilinių plokštelių tiražus teko pakartoti triskart, o „White Crow“ kvepalų nebeliko taip greitai, kad tai viršijo visus įmanomus rodiklius.

„Nesitikėjome tokios dovanos iš savo klausytojų. Todėl nusprendėme viską investuoti į klipą, kuriame galėtume monumentalizuoti mūsų tarpusavio santykį“, – dėkingi kalbėjo dueto nariai.

Šiuo metu menininkai intensyviai darbuojasi ties savo penktuoju pilno metro studijiniu albumu „Electrofashion“, kuris pasirodys visai netrukus. Klausytojai jau turėjo galimybę susipažinti su pirmuoju albumo kūriniu „Tomorrow Never Comes“, kuris iš karto tapo vienu mėgstamiausių dueto darbu. Pasakiškasis “Strange Love” neabejotinai pretenduoja tapti dar vienu įsimintinu ir klausytojų mylimu kūriniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją