"Jau nuspręsta, kad "Eurovizijoje" Lietuvai atstovaus antrą vietą nacionaliniame ture užėmęs dainininkas Aivaras su daina Happy You", - BNS sakė J.Vilimas.

Paklaustas, ar prieš savaitę viešai atsisakęs dalyvauti konkurse Aivaras vėl nepakeis savo sprendimo, J.Vilimas sakė, kad dainininkas buvo paprašytas apsispręsti visos Lietuvos nacionalinės komisijos akivaizdoje.

"Skambinau jam visų komisijos narių akivaizdoje pirmadienį. Tos pačios dienos vakarą, mano paprašytas, dainininkas atsiuntė ir raštišką patvirtinimą", - teigė J.Vilimas.

Praėjusį trečiadienį, pasklidus žinioms apie galimą "B'avarijos" diskvalifikavimą, A.Stepukonis iš anksto pareiškė nedalyvausiąs "Eurovizijoje".

Praėjusį penktadienį Taline posėdžiavusi "Eurovizijos" dainų konkursą rengiančios Europos Transliuotojų Sąjungos (European Broadcasting Union - EBU) ekspertų komisija padarė išvadą, kad "B'avarijos" daina "We All" neatitinka konkurso taisyklių, nes jau buvo išleista 2001 metais kitu pavadinimu ir lietuvių kalba.

2001 metais buvo išleista "B'avarijos" dainos lietuviškoji versija "Mes čia", kuri, EBU ekspertų nuomone, yra identiška angliškajai dainos versijai "We All". "Eurovizijos" konkurso finalinis koncertas įvyks Taline gegužės 25 dieną. Lietuvos grupė "Skamp" pernai "Eurovizijoje" užėmė 13 vietą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją