Jau beveik du dešimtmečius grupė „5’nizza“ džiugina klausytojus savo į nieką nepanašiu dainų atlikimu, lyriškais dainų tekstais ir meistrišku žodžių žaismu. Jie virtuoziškai derina skirtingus muzikinius stilius – nuo regio, funk, roko iki hiphopo elementų. Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, kiekvienas, nors kartą klausęs grupės dainų, nesunkiai atpažins jose „Nirvanos“, Bobo Marlio ir Viktoro Cojaus įtaką.

Šie legendiniai atlikėjai yra minimi ir „5’nizza“ dainų tekstuose. Ukrainiečių dueto muzika yra labi šviesi ir nuoširdi, o žinomiausiose grupės dainose „Jamaika“, „Soldat“, „Strela“ , „I Believe in You“ kiekvienas atranda kažką savo, kas paliečia širdį ir pažadina prisiminimus.

„Kai dabar atlieki dainas, kurios buvo įrašytos prieš dešimt metų, viskas atrodo kitaip: vienos dainos įgauna naujų atspalvių ir prasmių, kitos – kaip tik tai prarado. Tačiau yra daug dainų, kurios dabar skamba daug aktualiau nei tada, kai jos buvo parašytos. O ir aš užaugau, subrendau, todėl dabar jas suprantu visiškai kitaip – giliau ir sąmoningiau“, – sako grupės narys Andrejus Zaporožec.

Ukrainos Charkovo mieste gimęs duetas plačiai išgarsėjo 2002 m. po pasirodymo muzikiniame festivalyje „Kazantip“. Po metų buco išleistas didžiulio populiarumo sulaukęs pirmasis albumas, 2005 m. – antrasis, o dar po dvejų metų dėl kūrybinių nesutarimų įrašinėjant trečiąjį albumą grupė iširo.

Jos nariai Sergej Babkin ir A. Zaporožec pradėjo solines karjeras, tačiau netikėtas susitikimas gimtojo miesto gatvėje 2015 m. viską apvertė aukštyn kojomis – jie nusprendė vėl pradėti groti kartu ir pagaliau, po dešimtmetį trukusios tylos, įrašė savo trečiąjį albumą.

„Nuo pat pradžių mes patys nežinojome, ar albumas apskritai bus. Mes pabandėme, įrašėme naujų dainų ir viskas pajudėjo. Tada supratome, kad trečiajam albumui buvo vis dėlto lemta pasirodyti“, – žurnalistams apie trečio albumo gimimą sakė A. Zaporožec.

Geriausios dainos ir pavasariška nuotaika – vieninteliame grupės „5’nizza“ koncerte menų fabrike „Loftas“ jau kitų metų kovo 18 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)