Nuo pirmų „Pamiršai“ dainos akordų ir nespalvotų kadrų, ji sukuria ramią atmosfera. Tačiau kaip atskleidžia K. Radžiukynaitė - KaYra, šis kūrinys tikrai nebuvo lengvas visomis prasmėmis. Anot jos, tai yra pirmas darbas tokia atvira ir jautria tema, rašoma pranešime spaudai.

„Pamiršai“ man brangu viskas – tiek tekstas, tiek muzika ir klipas. Su šia daina noriu įkvėpti klausytojus, kad jie nepamirštų, jog gyventi yra verta. Net jei kartais gyvenimas ir neteikia džiaugsmo, visada yra su kuo pasikalbėti“, – pasakoja atlikėja.

Nerimo sienos

K. Radžiukynaitė - KaYra prasitaria, kad parašyti šią dainą ją įkvėpė paauglystėje sukrėtusi netektis ir noras bent kažkiek padėti žmonėms, kurie šiuo metu patiria nerimą ir jaučiasi vieniši.

„Pamiršai“ dainos tekstą pradėjau rašyt nuo „nerimo sienos, plonos ir vienos“. Tai yra frazė, nuo kurios prasidėjo dainos žodžių kūrimas. Juk labai svarbu, kad vieni kitais domėtumėmės, ypač, kai sunku. Kitu atveju, vienatvė perauga į nerimą, kurio sienos tokios plonos, kad išnyksta ta riba, kai gali džiaugtis gyvenimu. Tai yra daina ir apie mano asmenines patirtis paauglystėje, netekau artimo žmogaus, kuriam gyvenimas turbūt buvo per sunkus ir pats nusprendė iš jo išeiti“, – savo jautria patirtimi dalijasi ji.

Daina turėjo subręsti

Dauguma atlikėjų kalėdiniu laikotarpiu pristato šventiškas ir euforiškas dainas, tačiau ši yra išties kitokia. Paklausta, kodėl kūrinio „Pamiršai“ ir vaizdo klipo premjerą nusprendė daryti Kalėdų laikotarpiu, K. Radžiukynaitė - KaYra sako, kad su komanda toks laikas nebuvo suplanuotas ir viskas vyko savaime. Ji prasitaria, kad daina parašyta ir įrašyta buvo dar prieš metus.

„Aš tikiu, kad dažnai reikia tiesiog pajausti, ką nori pasakyti pasauliui. Aš išlaukiau ir ta akimirka atėjo. Dėl švenčių – tai man jos nėra vien spindintys prekybos centrai ir varpeliai muzikoje. Tai ypatingas metas, kai gali susirinkti su šeima ir artimaisiais, bet toks jis būna ne visiems. Todėl tikiuosi, kad ši daina galbūt įkvėps kažką ir padės, jei to reikia. Juk kiekvieno atlikėjo noras yra savo širdimi ir kūryba paliesti kitas širdis. Jeigu tai įvyksta, susikuria magija, kuri ir yra meno pagrindas“, – pasakoja atlikėja.

Vandens forma

Ypatingą atmosferą „Pamiršai“ dainos klipui suteikė ir netikėta lokacija. Jis buvo nespalvotai filmuojamas baseine, o vandens atspindžiai kūrė nuolat besikeičiančias formas. Tiesa, K. Radžiukynaitė - KaYra paaiškina, kad tokia vieta filmavimui pasirinkta ne atsitiktinai. Pasak jos, baseinas čia toks didelis, bet kartu ir tuščias, todėl labai gerai atspindėjo dainos atmosferą.

„Lygiai taip pat kaip ir žmogus gali turėti didelę širdį, bet viduje tarsi nieko nėra. Su komanda turėjome tikslą sukurti dainą atspindinčią aplinką, kuri kartu simbolizuoja vidinį žmogaus sąstingį. Taip pat su vandeniu yra kažkas stebuklingo, nes jis turi ramybės ir jame filmuotis tokioje dainoje labai gera“, – atskleidžia atlikėja.

Ji pasakoja, kad pats filmavimas buvo unikali patirtis, nes kartu su ja į vandenį lipo ir operatorius, o tarp filmavimų komanda turėjo rūpintis, kad K. Radžiukynaitė - KaYra nesušaltų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)