Miuziklo premjera įvyks Londone gegužės mėnesį.

"Queen" nariai taip pat buvo įsitikinę, kad pastatymas yra geras ir jam pritartų 1991 metais nuo AIDS miręs grupės lyderis Freddie Mercury.

7,5 milijono svarų kainavusio miuziklo "We Will Rock You" kelias į sceną užtruko šešerius metus. Viskas prasidėjo 1996 metų Venecijos kino festivalyje, kur prieš R.de Niro filmą "Sleepers" buvo parodyti keli trumpametražiai filmai apie grupę "Queen".

Grupės nariai Brianas May'us ir Rogeris Tayloras po to vakarėlyje susitiko su R.De Niro ir jiems gimė miuziklo idėja. Kino žvaigždė remia miuziklą per savo "Tribeca Productions" kompaniją.

B.May'us ir R.Tayloras sakė, kad iš pradžių buvo ketinama kurti biografinį miuziklą, tačiau šios idėjos buvo atsisakyta ir scenarijus buvo perduotas britų komikui Benui Eltonui.

Pastarasis buvo ką tik baigęs darbą su Andrew Lloyd Webberiu ir iš karto ėmėsi "Queen" projekto. Buvo sukurtas futuristinis miuziklas apie pasaulį, kuriame karaliauja globalizacija: visi žiūri tuos pačius filmus, vilki tuos pačius drabužius ir klausosi kompiuterizuotos muzikos. Muzikos instrumentai yra draudžiami, tačiau auga pasipriešinimas, kurio himnu tampa "Queen" daina "We Will Rock You".

Miuziklo dainininkų perklausoje dalyvavo apie 6 tūkst. kandidatų. Gegužės 14 dieną jis bus parodytas Londone, o vėliau gali būti perkeltas į Šiaurės Ameriką, Australiją, Skandinaviją, Italiją ir Japoniją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją