Šį sekmadienį įvyko ilgai laukta atomazga – antrojo „Kaukių“ sezono nugalėtoją išrinko žiūrovai. Juo tapo Avinas, o po kauke slėpėsi talentingas dainininkas Martynas Kavaliauskas, rašoma pranešime spaudai.

„Kas juokingiausia, kad mane pirmasis pasveikino Deivydas Zvonkus, kuris slėpėsi po Superherojaus kauke. Pasakysiu atvirai – man buvo garbė su juo susikauti finale. Tačiau niekada net nebūčiau pagalvojęs, kad po šia kauke slepiasi būtent jis. Tuo šis projektas ir žavus, kad net mes, esantys po kaukėmis, nežinome, su kuo stovime vienoje scenoje. Kadangi Deivydas yra šio projekto muzikos prodiuseris, man net į galvą netoptelėjo, kad jis gali būti vienas iš dalyvių“, – nuostabos sužinojęs, kas slėpėsi po Superherojaus kauke, neslėpė Martynas.

Šis muzikinis šou išsiskiria ne tik įspūdingomis kaukėmis ir netikėtomis asmenybėmis besislepiančiomis po jomis. Kiekvienas dalyvis pasiryžęs dalyvauti „Kaukėse“ privalo pasirašyti griežtas konfidencialumo sutartis, kurios draudžia net artimiausiems žmonėms prasitarti apie dalyvavimą projekte.

„Iš tikrųjų man nuslėpti nuo savo šeimos nebuvo sunku. Jie tiesiog ilgą laiką neuždavinėjo jokių klausimų ir tikrai nerėmė manęs prie sienos. Niekas net nepagalvojo, kad aš dalyvauju šiame šou. Kitas klausimas – žmonos Rusnės šeima. Per šį laikotarpį buvome kartą nuvažiavę į svečius ir vos įžengus pro duris, jie tiesiog konstatavo faktą, iš karto kreipėsi į mane Avino vardu.

Tai išmušė mane iš vėžių, nežinojau, kur bėgti ir kaip slėptis. Prisipažinsiu, nesu geras melagis, bet stengiausi išsisukti kaip įmanydamas. Kol kas nedrąsu dar skambinti ir klausti, ar man pavyko juos apgauti ir patikėjo mano melagystėmis“, – pasakojo garsus atlikėjas.

Kiekvienas dalyvis norėdamas laimėti imasi vis kitokios taktikos. Martynas Kavaliauskas neslepia, kad, vos sutikęs dalyvauti, iš karto ėmėsi kruopščiai analizuoti praėjusių metų laidas: „Aš pastebėjau, kad daugelis dalyvių išsiduoda interviu metu. Todėl aš stengiausi įeiti į savo susikurtą vaidmenį ir netgi interviu metu keičiau savo balsą, kalbėjimo manierą, slėpiau charakterį. Dariau viską, kad žmonėms nekiltų asociacijų su manimi. Tai pasiteisino! Todėl manau galėčiau patarti kitų metų dalyviams taip pat naudoti šią taktiką.“

Martynas neslepia, kad dalyvavimas projekte pareikalavo ne tik psichologinės, bet ir fizinės ištvermės. Vienu didžiausių iššūkių jam tapo Rositos Čivilytės ir Rūtos Ščiogolevaitės daina „Meilės netylėk“.

„Nors daugelis netiki, kad mes iš tiesų keičiame savo balsus ir mano, kad viskas iškraipoma kompiuterio pagalba. Taip nėra! Ruošdamasis kiekvienam pasirodymui aš išbandydavau apie dešimt skirtingų balsų, kol atrasdavau sau tinkamą. Šią Rūtos ir Rositos dainą pasirinkau, nes norėjau pabandyti padainuoti dviem skirtingais balsais. Patikėkit, nėra lengva vienam žmogui dainuoti duetu. Įrašų studijoje įgarsindamas šią dainą aš tikrąja to žodžio prasme buvau permirkęs, šlapias.

Tai buvo sunkiausias išbandymas šiame projekte. Ir, kas juokingiausia, sekmadienį, artėjant finalo išvakarėms, savo kompiuteryje radau penkerių ar septynių metų įrašą, kuriame aš savo kambaryje juokaudamas bandau dainuoti šį kūrinį. Aš apie tai buvau pamiršęs. Tai reiškia, kad esu bandęs atlikti šią dainą, reikėjo tik sulaukti tinkamo momento, kai ją galėjau atlikti didžiojoje scenoje“, – apie sunkumus dalyvaujant projekte kalbėjo žinomas vyras.

Kol kas Martynas savo laimėjimą spėjo simboliškai paminėti tik su savo žmona Rusne. Tačiau sako, kad netolimoje ateityje organizuos šeimos susibūrimą.

„Tai yra vienas didžiausių laimėjimų man! Šitas projektas davė labai daug. Kilo net tokių filosofinių klausimų, kad kiek nedaug žmogui reikia, jog pasijustų laimingas. Nors čia buvau visas nuo galvos iki kojų paslėptas, bet pirmą kartą jaučiausi laisvas, nes galėjau daryti tai, ką noriu, ir kiekvieną kartą lipdamas į sceną jutau begalinę laimę. Jeigu būtų mano valia, siūlyčiau kiekvienam sudalyvauti šiame projekte. Nes laisvas žmogus yra laimingas žmogus“, – savo patirtimi dalinosi Martynas Kavaliauskas.

Jau šį sekmadienį jūsų laukia speciali „Kaukės“ laida, kurioje bus atskleistos visos pusmetį slėptos paslaptys. Nepamirškite įsijungti LNK televizijos 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)