„Vasaros pabaigoje kėlėmės keltu iš Klaipėdos į Smiltynę ir kažkas ištarė skambiąją frazę „Benai, plaukiam į Nidą“ iš legendinio Lietuvos kino klasikos filmo „Maža išpažintis“ (1971), kuriam šiemet sukako 50 metų. Prisiminėme ir šviesios atminties maestro Vytautą Kernagį. Šių metų pavasarį buvo paminėtos 70-osios jo gimimo metinės. Taip sklendžiant per prisiminimus, atsiminėm, jog prieš kiek daugiau nei dešimt metų esame įrašę vieną Vytauto Kernagio dainą...“ – pasakoja grupė.

Dainą „Tiesą žinot geriau” grupė aranžavo ir įrašė prieš daugiau nei 10 metų, besiruošint V.Kernagio atminimo koncertui, rašoma pranešime spaudai. Dainos teksto autorius Stasys Jonauskas, ji buvo įtrauka į V.Kernagio albumą “Teisingos dainos” (2003).

„Jau kurį laiką Facebook puslapyje dalinamės archyviniais, niekur nerodytais kadrais, prisiminimais, kurie ilgai dulkėjo stalčiuose… Šį kartą norėjome tiek parodyti Darių raudoną, tiek prisiminti kokie masiniai šou ir renginiai Lietuvoje vykdavo, tiek priminti šią unikalią V.Kernagio dainą, kurios tekstas, toks iš pradžių keistas ar nesuvokiamas, dainos eigoje įgauna gana aktualią šiam laikmečiui prasmę. Vaizdas nėra itin aukštos kokybės, juk 2004-ieji šiandien jau tikras archyvas! Na, o bendra vaizdo ir garso kompiliacija, tikimės, užduos reikiamus klausimus…”

Vaizdo klipo medžiaga surinkta iš visų laikų didžiausio Lietuvos baikerių renginio - „Bike Show Millenium“ šventinio koncerto (2004). Jo metu žinomi Lietuvos muzikantai atliko užsienio grupių ir atlikėjų dainas, o koncerto eiga buvo apjungta į vientisą, teatralizuotą, kostiumų ir muzikos šou. RebelHeart tą kartą pasirodė kaip Marilyn Manson, pasirodymo metu grupės vokalistas Darius Mickus vilkėjo vieną įspūdingiausių ir drąsiausių scenos kostiumų savo istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)