Greta "chrestomatinių" kompozitoriaus opusų "Partitos smuikui solo" ir "Koncerto altui ir kameriniam orkestrui" plokštelėje įrašyti paskutiniojo dešimtmečio V.Barkausko kūriniai - "Allegro brillante dviem fortepijonams" (1996), "Trio smuikui, klarnetui ir fortepijonui" (1991), "Karalaitės kelionė.

Pasaka styginių kvartetui ir fortepijonui keturiomis rankomis" (2000) ir "Concerto piccolo styginių orkestrui" (1988), pranešė Muzikos informacijos ir leidybos centras (LMILC).

G.Kremeris, J.Bashmetas ir juos globojančios užsienio įrašų kompanijos "Teldec", "Deutsche Grammophon" ir "Ars vivendi" davė sutikimus autorinėje V.Barkausko plokštelėje naudoti jų atliktus ir padarytus muzikos įrašus.

Emocionalią lietuvių kompozitoriaus muzika žymūs atlikėjai išpopuliarino ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. G.Kremeris yra prisipažinęs, kad "visą savo gyvenimą griežia V.Barkausko "Partitą", o dabar šį kūrinį jau pamėgo ir Olegas Krysa, Ilja Kaleris, Pekka Kuusisto ir kiti smuikininkai.

Violončelininkas Davidas Geringas ir jo žmona pianistė Tatjana Schatz (Šatc) nuolat į savo programas įtraukia "Suite de concert, Op.98 (1993)". Žymiajam altistui J.Bašmetui dedikuotas "Koncertas altui ir kameriniam orkestrui, Op.63" (1981) jau prigijo šio visame pasaulyje koncertuojančio muziko repertuare.

Kūrinius pirmosios V.Barkausko kompaktinės plokštelės įrašams taip pat atliko žinomi Lietuvos muzikai, pirmieji daugelio kompozitoriaus kūrinių atlikėjai: Sauliaus Sondeckio vadovaujamas Lietuvos kamerinis orkestras, Roberto Šerveniko diriguojama Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro styginių grupė, Vilniaus styginių kvartetas, Raimundas Katilius, Algirdas Budrys, Sergejus Okruško, Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai, Sonata ir Rokas Zubovai.

V.Barkausko kūrinių kompaktinė plokštelė buvo įrašyta bendradarbiaujant su LMILC.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją