Vaizdo klipe atgyja senoji Plokščių kaimo mokykla, esanti Rumšiškių liaudies buities muziejuje, o mokytojos asmeninės emocijos prasiveržia ilgesiu, prisiminimais, kantriu laukimu.

„Ši retro nuotaikos daina yra lyg padėka ir atminimas lietuviškų kaimų ir miestelių drąsioms, kūrybingoms šviesuolėms, tarp kurių buvo ir mano mylima mama“ – pranešime spaudai dalinasi dainos autorė Dalia.

Muzikologė dr. Dalia Vaicenavičienė žinoma tradicinės muzikos atlikėja, folkloro tyrinėtoja, rinkinių autorė ir pedagogė. Dalia savo kūryboje išlaiko tekstui talpias posmines dainų formas, mums artimas intonacijas, bet pripildo savo laiko poetikos jautriomis emocijomis, kur ilgesys, praradimai, nesusikalbėjimai, viltis ir lengva ironija. Dalia taip pat yra šešių muzikuojančių vaikų mama, tarp kurių žinoma brolių grupė „Kūjeliai“, kurios pagrindiniai atlikėjai yra sūnūs Julius ir Andrius.

Jautrios, savitai atliekamos dukros Liucės kūrybos dainos, video klipai taip pat sutraukia daug klausytojų.

Šiemet Dalia dalyvavo tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“, kuriame surengė savo autorinių dainų koncertą „Kranto dainos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)