Spalio 23 d. Šiuolaikinio meno centro didžiojoje salėje garsiosios įrašų kompanijos „WARP Records“ globojamas duetas pristatys savo naujausią audiovizualinį projektą. Tai bus vienintelis „Plaid“ pasirodymas Baltijos šalyse.

Vienas iš dueto narių Andy Turneris sako: „Gyvas atlikimas yra nepaprastai svarbi mūsų darbo dalis, tad per pastaruosius pusantrų metų labai pasiilgome publikos pozityvumo ir energijos. Pasirodymai mums suteikia progą eksperimentuoti ir gauti tiesioginį atgalinį ryšį, kuris būtinas nuolat tobulinant savo kompozicijas. Nekantraujame ir esame visiškai pasiruošę atvykti į Vilnių su AV pasirodymu, labai džiaugiamės, kad po ilgo laukimo pagaliau tai įvyks. Specialiai šiam pasirodymui pritaikyta video įranga leidžia susieti kiekvieną garsinį įvykį su vaizdu, kuriant stulbinančiai sinchronizuotas kompozicijas. Mums visiems dabar reikia gero „vaibo“, tad kviečiame prisijungti – mes suteiksime atgaivos jūsų akims ir ausims.“

Kaip rašoma koncerto organizatorių pranešime spaudai, elektroninės muzikos fanams puikiai pažįstama britų elektroninės muzikos grupė „Plaid“ jau ilgą laiką laikoma viena įdomiausių intelektualios šokių muzikos kūrėjų. Kaip teigia kritikai, šis duetas – tai ritmo, melodijos ir žmogaus balso jungčių meistrai. Legendinės kompanijos „WARP Records“ globojama grupė koncertuose naudoja specialiai savo muzikai sukurtas vaizdo projekcijas.

„Plaid“ gali pasigirti bendradarbiavimu su garsiausiomis pasaulio grupėmis ir atlikėjais, tokiais kaip Björk, „Goldfrapp“, „Autechre“ ir kitais ryškiais kūrėjais. „Plaid“ yra gretinami su tokiomis elektroninės muzikos žvaigždėmis, kaip „Aphex Twin“, minėtais „Autechre“ ir „Nightmares on Wax“. Savo pasirodymus „Plaid“ rengia pačiose įvairiausiose erdvėse – nuo Sidnėjaus operos teatro ar „Southbank“ centro Londone iki žymiojo Berlyno naktinio klubo „Berghain“. „Plaid“ yra bendradarbiavęs su garsiąja „London Sinfonietta“, orkestru „Southbank Gamelan Players“, kuria muziką įvairiausiems projektams (pvz., „Felix’s Machines robotic sculptures“), parašė garso takelį populiariai žaidimų platformai „Little Big Planet 3“.

„Plaid“ gyvuoja jau 30 metų. Savo naujausiame studijiniame albume „Polymer“ (2019), kaip rašo Residentadvisor.net, duetas pasiekė puikų garsinį balansą tarp emocinės ir techninės kokybės. Patys atlikėjai „Polymer“ vadina albumu, skirtu mūsų laikams.

Jo sukūrimą skelbė „trijų P manifestas“ – „Polyphony, Pollution and Politics“ („Polifonija, Tarša ir Politika“), kuriame gvildenamos aplinkosaugos, sintetikos, išlikimo ir mirtingumo bei žmonių tarpusavio sąsajų (ne)buvimo temos.

Anot „Plaid“, veiklų, susijusių su polimerais, keliamos problemos ir jų teikiami privalumai pasitarnavo kaip inspiruojančios temos albumui.

Atlikėjai savaip gvildeno priešpriešas: „natūralu – sintetiška“, „šilkas – silikonas“ ir pan., bei poveikį, kuris daromas visam mūsų gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją