Trečiadienį Los Andžele pateiktame federaliniame ieškinyje Cher teigia, kad buvusi JAV atstovų rūmų narė Mary Bono ir kiti atsakovai bandė panaikinti Cher ir Sonny Bono verslo susitarimų, pasiektų jiems 1975 metais išsiskyrus, sąlygas. Susitarimuose buvo numatyta, kad Cher ir Sonny Bono gaus po 50 proc. autoriaus honorarų už dainas ir įrašus.

Ieškinyje sakoma, kad Sonny Bono paveldėtojai 2016 metais pranešė nutraukiantys kai kuriuos iš jo dainų licencijavimo susitarimų, bet „nenutraukė ir negalėjo nutraukti“ jo susitarimų su Cher.

Byloje dėl kontrakto pažeidimo sakoma, kad Cher bendrai patyrė mažiausiai 1 mln. dolerių (0,86 mln. eurų) nuostolių.

Mary Bono advokatas sakė, kad šeima veikė pagal savo teises ir įstatymus.

„Autoriaus teisių įstatymu Sonny našlei ir vaikams leidžiama atsiimti Sonny autoriaus teises iš leidėjų; jie tai ir padarė, – sakoma advokato Danielio Schachto pareiškime. – Atstovų Rūmų narė Bono ir toliau neatmeta galimybės tęsti privačią diskusiją apie tai, bet esame įsitikinę, kad prireikus teismas patvirtins jų poziciją.“

75 metų Cher, „Grammy“, „Oskarą“ ir „Emmy“ laimėjusi dainininkė bei aktorė, garsėjanti tokiais soliniais hitais kaip „Believe“ ir tokiais vaidmenimis kine kaip darbas romantinėje juostoje „Pamišę“ (Moonstruck), karjerą pradėjo 1964 metais duetu su Sonny Bono. Jiedu vedė televizijos laidą, o 1967–1975 metais buvo sutuoktiniai.

Sonny Bono vėliau tapo Palm Springso meru, JAV Atstovų Rūmų nariu. Jis žuvo per nelaimingą atsitikimą 1998 metais slidinėdamas, o jo ketvirtoji žmona Mary Bono laimėjo jo vietą Atstovų Rūmuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)