12 sekmadienių iš eilės matysime gabiausius jaunuosius dainininkus iš visos Lietuvos. Sausio mėnesį regionuose nacionaliniam TV konkursui juos atrinko ekspertų komisija, kurią sudarė televizijos, muzikos mokyklų darbuotojai, muzikos kolektyvų vadovai. Komisijos filtrą perėjo daugiau kaip pusantro tūkstančio jaunųjų atlikėjų iš 51 miesto ir rajono.

Nuo 1974-ųjų kas antrus metus vykstančiame konkurse dalyvauja vaikai ir moksleiviai nuo 3 iki 18 metų. Kiekviename koncerte dalyvius sveikins buvę „Dainų dainelės“ laureatai, tarp kurių - aukščiausią meninį apdovanojimą – Nacionalinę premiją pelnęs operos solistas Vytautas Juozapaitis, solistės Judita Leitaitė, Gintarė Skėrytė.

Jau 32 metus vykstanti „Dainų dainelė“ tapo reiškiniu, vienijančiu kartas. Jame išryškėja geriausi vaikų ir moksleivių balsai, puoselėjamos akademinio dainavimo tradicijos, skatinamas tikslus intonavimas. Ne mažiau svarbi ir kūrinio interpretacija bei sceninis įvaizdis.

„Dainų dainelės“ koncertai vyks šeštadieniais 15 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius). Įrašai bus rodomi, kaip įprasta, sekmadieniais 10.30 val. per Lietuvos televiziją. Pirmasis koncertas – jau šį sekmadienį, vasario 26 dieną.

Baigiamasis laureatų koncertas vyks Nacionaliniame operos ir baleto teatre gegužės 27 d. 18 val. (generalinė repeticija) ir 28 d. 15 val. (tiesioginė transliacija per LTV).

Koncertus ves LTV laidos „Mažųjų žvaigždžių valanda“ vedėjas Andrius Bialobžeskis.