Pirmosios pandemijos metu sukurtame ir įrašytame albume – 10 naujų dainų, tarp kurių – jau klausytojams girdėtas titulinis kūrinys „Paleisk“ bei kompozicija „Hiperbolė“, rašoma pranešime spaudai.

„Šis albumas yra stipriai išjaustas. Jam galėjau skirti pakankamai daug laiko, kurio, pandemijai užgriuvus, turėjome mes visi. Kadangi albume vyrauja to meto nuotaikos, noriu tikėtis, kad kiekvienas jame atras sau skirtus žodžius“, - kalbėdamas apie naują albumą sakė A. Mamontovas.

Pasak atlikėjo, pandemijos „padovanotas“ laikas leido ne tik panirti į apmąstymus, bet ir šiek tiek daugiau laiko skirti muzikiniams eksperimentams. Todėl naujose dainose klausytojai galės pasinerti į meilės, ilgesio, egzistencijos, liūdesio ir vilties temas bei kartu išgirsti visiškai netikėtą jų muzikinį rūbą.

Nuo šiandien „Paleisk“ galima rasti visose muzikos transliacijų platformose. Netrukus bus galima įsigyti kompaktinę plokštelę, o prieš Kalėdas – vinilą.

Naująjį A. Mamontovo albumo išskirtinį viršelį sukūrė menininkė Jolita Vaitkutė. Kūrėja prisipažino, kad pirmą kartą klausydama būsimojo įrašo dainų ji jau turėjo menamos rankos idėją, tačiau neįsivaizdavo, kokia gali būti galutinė formą.

„Klausiausi Andriaus dainų, maišiau spalvas ir tepliojau teptuku. Leidau garsui mane vesti. Taip sugulę potėpiai tapo trapia rankos imitacija, kurią padėjau ant savo delno. Taigi, viršelis mena tai, ko nebėra – gražius emocinius išgyvenimus, skaudžias patirtis, išgalotas ir visiškai tikras situacijas. Dabar tai laikosi tik tiek, kiek prie to prisirišta, tačiau pats albumas linki tai švelniai paleisti ir atrasti kitus džiaugsmus. Todėl iliustracija gali pasirodyti tiek šviesiai liūdna, tiek palaikanti“, - sakė J. Vaitkutė.

Naujasis Andriaus albumas „Paleisk“ – jau 21-asis solinis atlikėjo įrašas. Paskutinį naują albumą „Perlai ir Sakuros“ muzikantas išleido praėjusių metų pavasarį. Tiesa, prieš pat Kalėdas atlikėjas vinilo formate perleido savo debiutinę, dar 1995 m. pasirodžiusią plokštelę „Pabėgimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją