Albumas „Donda“ buvo išleistas prieš keletą savaičių (vėliau jo autorius paminėjo, kad įrašų firma „Universal Music“ taip pasielgė be jo leidimo), primenama portale „Insider“. Amerikiečių žiniasklaidos bendrovės „Conde Nast“ leidžiamas „Pitchfork“ skyrė albumui 6,0 balus, o vienas iš portalo redaktorių Dylanas Greenas jį pavadino krūva dainų, kurioms atlikit verkiant reikia ypatingo talento.

Ne per seniausiai „Pitchfork“ įvertino ir naująjį Kiaulytės Pepos albumą – skyrė jam 6,5 balo, o žurnalistas Peytonas Thomas jį apibūdino kaip žavingą ir įtikinantį šeimos bei draugystės pašlovinimą.

Po „Donda“ pasirodymo „Twitter“ žinučių, atkreipiančių dėmesį į skirtingus vertinimus, buvo galima prisiskaityti į valias. Galop viena iš jų atsidūrė ir oficialioje Kiaulytės Pepos paskyroje.


„Pepai neprireikė perklausos vakarėlio „Mercedes-Benz“ stadione, kad būtų puse balo aukščiau“, – buvo parašyta vėliau pašalintoje žinutėje.

Be jokios abejonės, joje užsimenama apie neseniai „Mercedes-Benz“ stadione K. Westo surengtą „Donda“ perklausą.

Trečiadienį paskelbta žinutė Kiaulytės Pepos paskyroje teišbuvo kelias valandas. Ją papildė iš kito „Twitter“ naudotojo paskyros perkeltas vizualus palyginimas – ekrano nuotraukos, kuriose – dviejų albumų „Pitchfork“ reitingai.

Kodėl žinutė buvo panaikinta, kol kas neaišku: portalas „Insider“ uždavė šį klausimą, nusiųsdamas užklausą oficialiame Kiaulytės Pepos „YouTube“ kanale paskelbtu adresu, tačiau atsakymo negavo.

Pats faktas, kad Kiaulytei Pepai (šiaip jau tokiai populiariai, kad amerikiečių vaikai, be perstojo stebėdami jos nuotykius, esą, įgijo britišką akcentą) kritikai skyrė aukštesnį balą negu K. Westui, savaitėmis plušėjusiam prie naujojo albumo belangiame kambarėlyje, savaime kelia šypseną. Visgi popmuzikos ikonos titulą Kiaulytė Pepa užsitarnavo ne staiga.

Pirmasis animacinio filmo personažo albumas, itin logiškai pavadintas „My First Album“ (mano pirmasis albumas), buvo išleistas 2019-ųjų liepą ir tapo tikra sensacija. Socialinių tinklų publika nėrėsi iš kailio vadindami Kiaulytę Pelą naująja popmuzikos pasaulio ikona, taip pat juokaudami, kad jos albumas nurungs tą pačią dieną išleistus Iggy Azalea kūrinius.

Ilgainiui juokai įgavo kiek rimtesnį pobūdį, mat žmonės masiškai ėmė klausytis „My First Album“ per „Spotify“ ir dėl šitos tendencijos pakito turinys, rodomas panašiems atlikėjams skirtoje Kiaulytės Pepos puslapio sekcijoje. Vietoj vaikams rekomenduotinų Teletabių ir panašių veikėjų, platformoje „Spotify“ buvo galima pamatyti, kad Kiaulytės Pepos klausytojams taip pat patinka tokie atlikėjai kaip Rina Sayawama, Kim Petras ir LOONA, trumpai tariant, tie, kurie pelno gausias LGBTQ bendruomenės simpatijas.

2019-aisiais „Vox“ pasirodžiusiame šiam fenomenui skirtame straipsnyje Kiaulytė Pepa buvo pavadinta LGBTQ ikona.

Štai nuo kada Kiaulytė Pepa ėmė figūruoti tarp popscenos žvaigždžių. Beje, yra tokia „Twitter“ paskyra, kurios leidėjai įvairiausias „Pitchfork“ skelbiamas apžvalgas lygina su albumui „Peppa‘s Adventures: The Album“ skirtais kritikų komentarais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją