Naujausiame kūrinyje atlikėjas RPTLE kalba apie tai, kad jam nereikia pernelyg stengtis tam, jog aplenktų savo konkurentus, rašoma spaudos pranešime.

„Aš žinau savo vertę. Žinau, kiek kartų esu geresnis už didžiąją dalį hip-hopo atlikėjų ir tai drąsiai išsakau šioje dainoje. Kalbu tai, ką galvoju, todėl čia nėra jokių pagražinimų“, – atvirauja dainos autorius.

„Ši daina yra mano manifestas visai Lietuvos repo bendruomenei. Esu šviesmečiais įdomesnis ir geresnis už daugumą. Dainoje jokių užslėptų minčių – tik aiškus pareiškimas, kad po tam tikro laiko aš būsiu geriausias iš visų“, – užtikrintai kalba atlikėjas RPTLE.

„Dar niekada taip gerai nesijaučiau kurdamas. Kai kalbi iš širdies, aplanko visiškai kitokios emocijos, nei bandant sukurti kokią nors istoriją“, – patirtais išgyvenimais dalinasi jis.

„Nejuokauk“ yra pirmasis autoriaus šių metų kūrinys. Dainos žodžius jis sukūrė pačią pirmąją šių metų dieną. Tačiau kūrinio užuomazgos prasidėjo dar praeitų metų gruodį, kuomet kūrėjas kartu su muzikos prodiuseriu RGHXK (Roughneck) kartu sukūrė šio kūrinio instrumentinę dalį.

Pasak dainos autoriaus, kūrybinis procesas buvo gana ilgas – užtruko 4 mėnesius. „Kai dainos žinutė yra tokia – ji privalo būti tobula, o tobulumui sukurti prireikia laiko“, – apie kūrybos užkulisius pasakoja perfekcionizmo siekiantis RPTLE.

RPTLE (Dovydas Būdvytis) ir Mancero (Lukas Kuchtovas) / Foto: Karolis Krivickas,  Augustinas Grikis

Dainą atlikėjas įrašė kartu su Mancerø. Jų pažintis prasidėjo praeitais metais, kuomet Mancerø filmuodamas grupės „8 Kambarys“ koncertą Vilniuje „Vasaros terasoje“ pirmą kartą išgirdo grupę apšildžiusį atlikėją RPTLE. „Viena jo dainų labai įsirėžė į atmintį. Todėl po koncerto susisiekiau ir pasiūliau jam sukurti kažką bendro“, – pažinties pradžios detalėmis dalinasi dainos bendrakūrėjas Mancerø.

Kūrėjai neslepia profesinių simpatijų vienas kitam. „Su Mancerø dirbti labai lengva. Jis išties profesionalus, todėl kūrybinis procesas buvo efektyvus. Negalėčiau surasti kito tokio žmogaus, kuris taip stipriai tikėtų tuo, ką daro. Jo „užsidegimas“ mane įkvėpė dar labiau pasitempti ir padaryti šį kūrinį tobulą“, – įspūdžiais dalinasi atlikėjas RPTLE.

„Leidome sau neskubėti, visas kūrybinis procesas buvo labai organiškas. Šnekėjome, kad kai kurie atlikėjai nesupranta, ką daro, tačiau sulaukia tūkstančių perklausų. Tuo metu suvokiau, kad kartais per daug save nuvertinu, esu pernelyg savikritiškas. Tačiau ši mūsų sąjunga manyje kažką atrakino“, – antrina bendru kūrybiniu procesu besidžiaugiantis dainos bendraautorius Mancerø.

Pasak abiejų kūrėjų, juos vienija meilė muzikai, o bendrą duetą apibūdintų kaip bombą. „Pabandykite įsivaizduoti ugnį ir dėžę fejerverkų joje. Štai toks yra mūsų duetas!“, – šmaikštauja kūrėjai.

„Esame priešingybės tuo, kad aš esu didelis introvertas, kartais net nenoriu kalbėtis su žmonėmis, o Mancerø, priešingai – atrodo, kad jis gali kalbėti su bet kuo, bet kur ir bet kada“, – juokauja RPTLE. „Tačiau turime ir panašumų. Kasdien stengiamės būti geresniais atlikėjais, žmonėmis. Norime tobulėti ir kilti aukščiau“, – antrina Mancerø.

Atlikėjai pasvarsto ir apie tolimesnę kūrybą toliau, tačiau atsiduoda į likimo rankas. „Dėl tolimesnių dainų, kaip ir planų, žiūrėsim, kaip Visata ar Dievas duos“, – juokauja jie.

Atlikėjas RPTLE prasitaria ir apie planuojamą išleisti pirmąjį albumą, kuris turėtų pasirodyti visai netrukus. „Antrojo karantino metu atrodė, kad pasaulis tiesiog sustojo. Tačiau būtent tuo laikotarpiu supratau, kad norėdamas pasiekti savo aukščiausią lygį, turiu dirbti dar bent tūkstantį kartų daugiau. Tą ir pradėjau daryti. To pasekoje pagaliau nusprendžiau parašyti pirmąjį albumą. Šiuo metu jis yra beveik baigtas. Tikiuosi, kad netrukus galėsiu juo pasidalinti su visais“, – nekantrauja kūrėjas.

Šiuo metu RPTLE ir toliau apšildo duetą „8 Kambarys“ jo koncertinio turo po Lietuvą „Kaitra“ metu. Artimiausiu metu, rugsėjo 4 d., atlikėjas pasirodys Vilniuje. „Tai puikus šansas visiems norintiems išvysti mane gyvai“, – sako klausytojų lauksiantis atlikėjas.

Pasak jo, apšildyti grupę „8 Kambarys“ – didelė patirtis. „Visko išmokau ir tebesimokau iš jų. Jei ne jie, nežinočiau, kaip elgtis ant scenos. Trykštu noru būti scenoje, bet tuo pačiu labai jaudinuosi dėl kiekvienos smulkmenos, nes myliu tai, ką darau ir noriu, kad viskas būtų tobula“, – atvirauja premjerą pristatantis dainų autorius ir atlikėjas RPTLE.

Išgirskite naujausią RPTLE kūrinį „Nejuokauk“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)