Marijonas jau turi tradiciją koncertą pradėti nuo lėtų kūrinių. Ir šis kartas nebuvo išimtis. „Degančios rankos“, „Aš miręs“, „Balintos sienos“ – melancholiškiausi dainininko superhitai suskambo pirmi. Liūdnų dainų rinkinį dar papildė mažiau žinoma ir nedažnai atliekama daina „Gal mums pakeliui“ iš albumo „Baigėme mokyklą“, rašoma spaudos pranešime.

Pagaliau publika sulaukė ir visiškai šviežio kūrinio. „Aš gyvenau“ įrašytas vos prieš mėnesį. Dainai jau nufilmuotas ir vaizdo klipas, kurio premjera numatoma rugsėjį. „Man penkiasdešimt ir aš jau galiu parašyti dainą, kurią grotų per visas laidotuves“, – prieš premjerą ironizavo Marijonas. Po dainos, sulaukęs ovacijų, perklausė: „Bet ar tikrai grotų per laidotuves“? Iš publikos reakcijos buvo galima spręsti, kad nauja daina patiko ir tinka ne tik liūdniausiems gyvenimo įvykiams.

„Daugiau apie mirtį nedainuosiu, dabar - apie dalykus, kurie žmones vienija“, – pranešė jis ir pradėjo linksmąją dalį. Skambėjo „Ar prisimeni tu mus“, „Ten galėjai būti tu“, „Atidaryk duris“, „Ar mylit ją jūs“, „Dešimt nuodėmių“ ir kt.

Nereikėjo daug laiko, kad sėdinčių mažėtų, o šokančių minia augtų. Žinant Marijoną, buvo galima nutuokti, kad iki koncerto pabaigos šis santykis bus 0:100. Lūžio tašku, po kurio jau niekas nebesėdo, tapo „Ar mylėsi tu mane?“. Po to programoje dominavo tik tie kūriniai, kurių bent jau priedainius lietuviai ir naktį pakelti sudainuotų: „Pasveikinkit vieni kitus (Kaip gyveni?)“, „Trys milijonai“ „Geriausi vakarai“.

Bisui nuskambėjo „Ši vasara“ – pernai sukurtas ir itin išpopuliarėjęs Marijono kūrinys. Tiesa, koncertuose jis atliekamas nedažnai. Dainininkas yra sakęs, daina tiek skiriasi nuo kitų jo kūrinių, kad yra gana neįprasta ją dainuoti gyvai. Tačiau publika jos visada laukia ir „Untold City“ uždaryme sulaukusi darniai traukė drauge.

Atrodė, kad pusantros valandos koncertas buvo per trumpas. Įsilinksminusi minia troško dar. Tačiau griežtos garsumo kontrolės taisyklės nebeleidžia tęsti koncertų mieste po dešimtos vakaro. Taigi, gerbėjams teko skirstytis ir laukti kito didelio Marijono šou. O jis planuojamas jau šią žiemą šalies arenose.

Su Marijonu scenoje pasirodė ir ištikima bei itin profesionali jo muzikantų grupė: Robertas Semeniukas – gitara, Vytis Smolskas – klavišiniai, Jonas Lengvinas – mušamieji, Paulius Jaskūnas – boso gitara ir pritariantys vokalai: Giedrė Rimšaitė, Martynas Puchovičius, Sigita Jonynaitė.

Šiemet festivalis „Untold City“ vyko su šūkiu „Muziką kuria žmonės“ ir buvo skirtas atkreipti publikos dėmesį į tai, kad už kiekvieno muzikos kūrinio slepiasi ne visada matomas ir žinomas jo autorius. Autorius – ne abstrakti sąvoka, tai konkretus žmogus, kuris įdėjo daug talento, darbo, laiko ir širdies, kad gimtų muzika ir/arba žodžiai.

Daugumos Marijono dainų muzikos ir žodžių autorius yra jis pats. Tačiau, kai kurių dainų muzikos autorystę jis dalijasi su žmonėmis, kurie padeda suteikti galutinį skambesį jo sukurtoms melodijoms. Tarp jų dažniausia minimi kompozitoriai Vytautas Bikus, Andrius Borisevičius, gitaristai Robertas Semeniukas, Martynas Kuliavas. Dainos „Trys milijonai“ muzikos bendraautoriai yra „Happyendless“ muzikantai Andrius Kauklys, Marius Narbutis, Darius Vaičiulis, kurie gauna tam tikrą autorinį honorarą už kiekvieną „Trijų milijonų“ transliaciją ar perklausą. Projektą „Muziką kuria žmonės“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)