Rugpjūčio 13-ąją, penktadienį prasidėjęs festivalis tęsiasi ir šiandien. Tiesa, šiemet jis kiek kitoks nei įprasta. Koronaviruso įtakoti ribojimai atsispindėjo ir čia – prie įėjimo vartų buvo testuojami į festivalį atvykę žmonės. Testavimo prireikė ne visiems. Dar anksčiau buvo skelbta, jog remiantis šiuo metu Lietuvoje galiojančia tvarka, prieš patenkant į renginį, yra reikalingas arba Galimybių pasas arba neigiamas bei galiojantis COVID-19 testas.

Organizatoriai ragino testą pasidaryti prieš vykstant į festivalį, tokiu būdu išvengiant laukimo ir eilių renginio vietoje.

Kaip dar birželio mėnesį teigė renginio organizatoriai, jie nuosekliai sekė situaciją šalyje: į pozityviąją pusę besikeičiančią epidemiologinę situaciją, ribojimų laisvėjimą ir, žinoma, sulig termometrų stulpeliais kylančius žmonių lūkesčius kultūriniams renginiams ir iniciatyvoms.

„Natūralu, kad besitęsiantis karantinas ir nestabilumas bene visose gyvenimo srityse kėlė nemažai abejonių dėl festivalio „Karklė“ likimo šią vasarą. Drauge su komanda dėliojome įvairius scenarijus – nuo plano „MAX“ iki mažiausiai, tiek mus, organizatorius, tiek renginio gerbėjus, džiuginančios opcijos. Džiaugėmės, sulaukę žalios šviesos masiniams renginiams ir galimybės garsiai ištarti – festivalis vyks!”, – tikino vienas pagrindinių renginio organizatorių Darius Kalinauskas.

Dvi dienos linksmybių ir kodinis pavadinimas „Karklė 2.0“

Kaip ir planuota anksčiau, šiais metais lankytojus į festivalio linksmybes buvo kviečiama įsitraukti dvi dienas – rugpjūčio 13-14-ąją dienomis. Buvo numatoma, jog pagrindinė scena įsikurs ant jūros kranto, o didžėjų pasirodymai vyks pačiame paplūdimyje. Kempingu taps nostalgiškais prisiminimais alsuojantis „Žilvičio“ stovyklos stadionas. Organizatoriai teigė, jog teritorijos atžvilgiu, šių metų renginys bus labiau kompaktiškas, o štai į 2022-uosius perkeltam pilno formato festivaliui rengiamas „maksimalus planas“: sugrįžimas į didesnę teritoriją, platesnis kempingo ir bilietų opcijų spektras bei augimas dalyvių skaičiumi, ką šiais metais apribojo užsitęsusi pandeminė situacija pasaulyje.

Šiais metais dalyviai pokytį gali pamatyti renginio pavadinime – „Karklė 2.0”

Organizatoriai aiškino, jog antruoju numeriu pažymėtas pavadinimas yra tam tikra duoklė praėjusiems metams: „Įvairiose srityse kūrėjai kodiniu pavadinimu „2.0” įvardija antrąją produkto versiją, kuri dažniausiai būna pagerinta ir labiau pažengusi, nei pirmoji. Praėjusių metų planuotas festivalis neįvyko dėl įsivyravusios pandemijos, tad šių metų realizuota versija neabejotinai bus stipresnė“, – pozityviai kalbėjo renginio organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)