Kaip jau įprasta, festivalis dalyvius pasitiks su dvejomis scenomis – intensyvesniam skambesiui dedikuota „Cube“ ir chameleoniška „Metamorphosis“. Pirmojoje kiekvieną naktį pasirodys po svečią iš užsienio – organizatoriai pasikvietė šiandien juos labiausiai žavinčias rytojaus žvaigždes, rašoma pranešime spaudai.

Pirmoji jų – ketvirtadienį gyvą pasirodymą surengsianti Jennifer Touch. Tai atlikėja, kuri puikiai jaučiasi gausybėje žanrų, nuo švelnaus synth-pop iki maištingo post-punk. Jos kūryboje rasite ir minkštų lopšinių, ir lyriškos elektronikos, ir šokių aikštelių hitų. O įdomiausia, kad jai atsistojus ant scenos, visa ši įvairovė puikiai dera.

Penktadienio žvaigždė – iš Libano kilusi, Berlyne šiuo metu reziduojanti Nur Jaber. Tai sunkesnio techno atstovė, kurios skambesį formavo ir Libano gatvių garso takeliai, ir „Berklee College of Music“ akademinė perspektyva, ir Berlyno klubai, ir asmeniniai atradimai. To rezultatas – greitas, intensyvus ir nostalgišką natą turintis techno, nukeliantis į pasakiškus prisiminimus iš niekada nelankytų šokių aikštelių.

Šeštadienio pažiba – ekstravagantiškasis Volruptus, save pristatantis kaip žmogų, kuris į šokių aikšteles pristato boso linijas iš kosmoso. Jo elektro skambesys pasižymi žaviu retrofuturizmu, nuolat kintančiais ritmais ir nesibaigiančia energija – tai šokių aikštelė nusėta šypsenomis ir iškeltomis rankomis.

Be šios šventos trejybės, bus net 37 vietinės scenos atstovai – klubo rezidentai, muzikinio skambesio bendraminčiai bei keletas šviežių ir sparčiai kylančių talentų. Per trejetą festivalio dienų bus padengta didžioji dalis klube vykstančių renginių serijų skambesio.

„Cape Kablys“ yra tikrų tikriausiai į šokius orientuotas festivalis, tad jei pasiilgote gerai patrypti, kelionę į jį planuoti galite pradėti nuo rugsėjo dvyliktos dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)