Šį šeštadienį į Palūšę sugrįžta ir savo nenuspėjamais koncertais garsėjantis – Vidas Bareikis. Rugpjūčio 7 dieną, būtent čia jis siautės su visa savo gyvo garso grupe, dar pristatoma kaip „VB gangas“, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Karantino metu Vidas vedė televizijos laidas, nuotoliniu būdu įrašė 10 naujų kūrinių ir nuolat intensyviai sportavo, tad jo fizinė forma – pati geriausia, o kūrybiniai rezervuarai užpildyti naujomis idėjomis.

Šeštadienį Palūšės miestelis kvies ir į savo tradicinę regatą, kuri šiemet rengiama ypatingai – 370 jubiliejaus progai. Šeštadienį kūrybinėje festivalio „Galapagai“ vasaros rezidencijoje ir kitas išskirtinis seserų Mildos ir Teresės duetas – „Baltos Varnos“, kurios Palūšės Valtinės scenoje ant vandens pasirodys pirmą kartą.

Rugpjūčio 14 dieną į Palūšę sugrįš ir 2019 metų festivalyje „Galapagai“ pasirodęs „8 Kambarys“. Grupė žada priminti, ką reiškia tikras festivalinis pasirodymas.

„8 Kambario“ grupės vaikinai šios vasaros laukė kaip jokios kitos.

„Turėjome daug laiko viską kruopščiai suplanuoti, todėl į ją žengiame kaip niekada ambicingai. Dar labiau sustiprinome savo branduolį, „panirome“ giliau į save ir supratome, kokie esame dėkingi už kelią, kurį galime eiti kartu su savo klausytojais. Labai jų pasiilgome ir laukiame, kada galėsime jiems pristatyti savo kūrybą“, – teigia atlikėjai, į savo turo „Kaitra“ tvarkaraštį įtraukę ir Palūšės Valtinės sceną.

Palūšės Valtinė /Foto: Dovydas Cicėnas

Rugpjūčio 21 dieną festivalinės nuotaikos bus žymiai ramesnės, nes Palūšę pirmą kartą aplankys Monika Linkytė, kuri vienoje gražiausių vasaros saulėlydžių vietoje surengs akustinį pasirodymą.

„Akustiniai koncertai man yra visiška magija: dviejų valandų pokalbis su kiekvienu atėjusiu, kada galiu pamatyti kiekvieno iš jūsų akis, girdėti jūsų atodusius ir matyti kiekvieno šypseną. Jūs taip arti ir taip lengva jus jausti! Muzikoje nebelieka bereikalingų garsų. Esu tik aš ir vienas instrumentas. Kad ir kaip norėčiau kuo nors prisidengti, tokiais vakarais tai tiesiog neįmanoma.“, - teigia atlikėja.

„Tikrai galima teigti, kad festivalis „Galapagai“ nuspalvino Palūšės miestelį labai įvairiomis muzikos spalvomis, čia ne tik spėjo įvykti daugiatūkstantinis festivalis, bet jau trečią vasarą kuriame festivalio rezidenciją „Palūšės Valtinėje“, kiekvieną savaitgalį pristatydami vis kitus, įvairios stilistikos Lietuvos muzikos vardus. Ir tai dar ne viskas, šią vasarą būtent čia įkūrėme ir dar vieną erdvę – „Palūšės kopa“, kurioje į Palūšę užsukantiems kultūriniams turistams iš visos Lietuvos jau galime pasiūlyti ir nakvynės erdves bei išskirtinius skonius, ir norim tikėti, kad tai, ką atradom šioje gamtos apsuptyje, atras dar ne vienas ir bus maloniai nustebintas!“,- pasakoja festivalių prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)