Dainuojanti aktorė patikina vasarą išnaudojanti muzikai. Šiuos žodžius puikiai iliustruoja naujausia kūrėjos daina, kaip ji pati sako, ganėtinai abstrakčiu pavadinimu – „Žmogus“.

„Šiuo kūriniu man norėjosi ištransliuoti žinutę, kad mes visgi vienas kitam esame labai stipriai reikalingi. Populiariojoje psichologijoje jau „trendu“ tapo supratimas, kad visi turime būti savarankiški ir labai savęs pakankami. Esą tik tada galime sukurti harmoningus santykius su draugais, antrosiomis pusėmis. Šia daina aš norėjau paprieštarauti tai populiariai idėjai. Dainoje net yra eilutė: „Koks tu į mane nepanašus, mus sudėjus – gal išeitų žmogus“, – „Delfi“ sako kūrėja.

Dainos autorė neslepia, kad kūrinio idėja gimė dairantis į aplinką, kurioje šiandien – daug besiskiriančių porų.

„Draugai, nepažįstami žmonės, kurie įkvepia – pastaruoju metu išsiskyrė tikrai nemažai porų. Manau, kad visi tai daugiau ar mažiau išgyvena asmeniškai. Mano aplinkoje neseniai buvo keli atvejai, kurie privertė susimąstyti, kaip lengvai žmonės geba nutraukti tą puoselėtą santykį. Norėjosi panarplioti tą temą. Juk ne be reikalo mes susitinkame tam tikrus žmones. Ir tie žmonės mus praturtina savaip“, – mąsto žinoma aktorė.

Paklausta, kaip reaguoja į garsių žmonių pavyzdžius, kuomet, garsiai kalbėję apie šeimos ir santykių svarbą, netrukus lyg iš giedro dangaus praneša apie esą lengvas skyrybas, Eglė sako juntanti šio psichologiškai sudėtingo žingsnio romantizavimo grėsmę.

„Aš neabejoju, kad apie kažkokį ilgą procesą papasakodami trumpai, jį suprimityviname. Dainų kūrime lygiai taip pat: rašymas gali tęstis tris mėnesius, o pristatymas – vos vieną dieną. Atrodo, kad viską padarai labai lengvai. Kažkuriais atvejais žmonėms ir reikia to lengvumo. Tačiau, kalbant apie tokias dramatiškas temas ir skausmingus išgyvenimus, manau, turėtų būti abipusis užakcentavimas, kad ta nėra taip lengva kažko netekti. Lygiai taip pat, kaip ir užmegzti santykius. Tai nėra vienos dienos procesas. Todėl, manau, kad pavojinga tai romantizuoti“, – kalba atlikėja.

Paliesdama šią temą E. Ancevičiūtė patikslina, kad, nors pastaruoju metu ir gimsta jautrios dainos, savo kailiu šiuo metu panašių momentų patirti jai netenka.

„Aišku, kad būna visko. Būna ir permąstymų. Aš manau, kad kartais yra visai naudinga suvokti, kad santykių gerovė nėra savaime suprantamas dalykas. Dėl jų reikia dirbti ir stengtis“, – apie įpročius, puoselėjant laimę su savo antrąja puse užsimena atlikėja.

Eglė, kurios socialiniuose tinkluose atsiskleidžia meniškoji pusė, o ne asmeninis gyvenimas paaiškina: „Nesinori asmeninio ir kūrybinio gyvenimo suplakti į vieną. Viskam turi būti atskiri stalčiukai, kuriuose galėčiau tvarkingai susidėti visus jausmus“.

Menišką pusę savo dainose atskleidžianti Eglė populiariame seriale „Rimti reikalai“ atlieka griežtos prokurorės vaidmenį, kuris, esą toli gražu nefigūruoja jos tikrovėje.

„Aš esu gana greita, emocionali ir nemokanti paslėpti savo emocijų taip gerai, kaip mano herojė Dovilė, kuri sugeba viską apmastyti ir remtis logika. Sakyčiau, kad sukurti tą personažą buvo nemenka užduotis. Režisierius manimi pasitikėjo, o aš tikiuosi, kad man pavyko. Bet kuriuo atveju tas personažas man gana tolimas. Regis, net iš mano dainų girdisi, kad tarp mudviejų su Dovile – gana didelis kontrastas“, – „Delfi“ patikina Eglė.

E. Ancevičiūtės dainas artimiausiu metu bus galima išgirsti šeštadienį, Vilniaus senamiestyje, „Menų spaustuvės“ kiemelyje. „Durys atsidaro 19 val., groti pradedame 20 val. Mūsų išskirtinumas – visiškai gyva muzika, gyvi žmonės. Išskirtinė, ir pati koncerto dinamika, kadangi įtrauksime ir visiškų baladžių, ir dainų, kurias grojant galima šokti ir „išsitaškyti“. Koncertas apims visą mano dabartinę kūrybą: nuo vienatvės, meilės ir liūdesio temų, iki gražių, šviesių jausmų ir taikos su savimi. Stengsimės koncerte paliesti visą paletę emocijų, sukurti dinamišką, augantį pasirodymą. Norisi, kad žmonės dainose atpažintų save“, – atskleidžia Eglė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)