2006-aisiais po pergalės realybės šou „Fabrika Zvyozd“, D. Koldunas mėgavosi populiarumu ir pasirašė sutartį su garsiuoju prodiuseriu Viktoru Drobyšu. Tačiau šis bendradarbiavimas ilgai netruko - po vienerių metų jiedu paskelbė sukantys skirtingais keliais. Viena iš išsiskyrimo priežasčių buvo Kolduno dalyvavimas „Eurovizijoje“ su Filipu Kirkorovu. Beje, vėliau, kilus naujiems konfliktams, su Kirkorovu taip pat netikėtai jis paskelbė bendradarbiavimą nutraukiantis.

Neseniai duoto interviu metu D. Koldunas nusprendė atvirai iškloti apie pykčius su prodiuseriais ir sunkumus, kurie dainininko laukė nusprendus dalyvauti „Eurovizijoje“.

Atlikėjo prisiminimuose tamsiomis spalvomis nuspalvintos ir patirtys jį išgarsinusiame TV šou.

„Po „Fabrika Zvyozd“ prodiuseriu pasisiūlęs tapti V. Drobyšas man nedavė jokios naujos dainos, nors ir laimėjau projektą. Kiti dalyviai, tuo tarpu, toliau kelią į populiarumą skynėsi hitais tapusiais kūriniais. Turėjau tik vieną jo senos grupės KGB koverį ir dar vieną dainą, pavadintą „Prosti za vsyo“, kurios net negrojo radijo stotys. Viktoras buvo labiau užsiėmęs kitais projektais. Supratau, kad mano visas įdėtas darbas į TV projektą žlunga. Tada ir nusprendžiau, kad turiu kažką daryti toliau, atėjo mintis sudalyvauti „Eurovizijoje“, bandyti išplaukti į tarptautinius vandenis“, - pasakojo D. Koldunas.

2006-aisiais baltarusis bandė dalyvauti atrankose su savo paties sukurtu britiško roko įkvėptu kūriniu „May be“.

Galiausiai, kai V. Drobyšas pamatė D. Kolduno nesėkmę, pasiūlė jam kitą kūrinį šio konkurso atrankoms. Tačiau tai vos neįsuko atlikėjo į gėdingą skandalą.

„Ir tada, paskutinę kūrinio pateikimo laikotarpio dieną, man paskambino bičiulis ir pasakė: Dmitrijau, ar žinai, kad tavo daina jau buvo paviešinta prieš penkerius metus vienos suomių grupės albume? Gali siųsti įrašą komisijai, bet tave diskvalifikuos“, - prisimena atlikėjas.

Užuot leidęs šioms naujienoms sutrypti jo ambicijas, D. Koldunas komisijai išsiuntė savarankiškai parašyto rusiško roko kūrinio demonstracinę versiją, pavadinimu „Angel mechty“. Tai jis padarė be prodiuserio V. Drobyšo žinios.

„Tuomet ministerija man paskambino ir pasakė: Na, Dima, mes tave labai mylime, bet tu turi žinoti, kad su tokia daina neatstovausi mūsų šaliai. Pirma, tai „neformatas“, antra, tai kažkoks rokas. Viktoras Drobyshas tuomet neatsakė į mano skambučius. Visiškai atsitiktinai sutikau Filipą Kirkorovą, kuris man konkursui pasiūlė kitą dainą „Work Your Magic“. Tada pasirodė Viktoras, kuris supyko, kad aš viską dariau be jo sutikimo. Prodiuseris uždraudė man dalyvauti „Eurovizijoje“ ir teigė, kad jau dirba su kita atlikėja Natalija Podolskaja. Tačiau nekreipiau dėmesio ir dalyvavau atrankose su nauja daina“, - apie iššūkius pasakojo D. Koldunas.

Konfliktai su prodiuseriais po „Eurovizijos“

Filipo Kirkorovo prodiusuotas kūrinys „Work Your Magic“ D. Koldunui atnešė sėkmę – nors ir nelaimėjo „Eurovizijos“, atlikėjas tapo pirmuoju Baltarusijos atstovu šalies istorijoje, patekusiu į konkurso finalą.

Netrukus po „Eurovizijos“ V. Drobyšas nutraukė visus ryšius su D. Koldunu. Tačiau vėliau ėmė kilti konfliktai ir su F. Kirkorovu.

Nuo to laiko Rusijos žiniasklaidoje dominavo daugiausiai neigiami Drobyšo ir Kirkorovo komentarai apie D. Kolduną. Duodamas interviu televizijai „Fametime TV“, Drobyšas pabrėžė, kad dirbdamas su šiuo atlikėju pirmą kartą patyrė išdavystę.

„Blizgučiai ir dovanų maišeliai iš Filipo Kirkorovo Dimai reiškė daugiau nei mano organizuotos gastrolės po šalį su grupe „Scorpions“, - nuoskaudas žurnalistams liejo V. Dobryšas.

Likęs be garsių prodiuserių užnugario ir jų apgautas, vėliau Koldunas pasirašė naują sutartį su Aleksandru Lunyovu, su kuriuo įrašė visą dainų albumą. Tačiau jis niekada taip ir nebuvo išleistas, nes naujasis prodiuseris taip pat nusprendė nutraukti darbo santykius su D. Koldunu.

Nors iš išorės atrodė, kad dainininkas sėkmingai vysto karjerą, tačiau jis pats teigia, jog taip ir nepatyrė, ką reiškia žvaigždės gyvenimas.

„Buvo keletas Viktoro Drobyšo ir Filipo Kirkorovo įtakingų pažįstamų, kurie man bandė kenkti. Mes kalbame apie tam tikrą populiarumą, kurį turėjau, bet iš tikrųjų aš nieko neturėjau. Tas populiarumas nepriklausė man. Neturėjau pinigų, neturėjau kur gyventi, neturėjau automobilio, neturėjau drabužių, neturėjau nieko“, - skundžiasi D. Koldunas.

Jis sako, kad teko gyventi sunkiai – valgė sriubas ir pigius šaldytus produktus, gyveno nuomojamame bute, už kurį vos įstengė susimokėti.

Nusprendęs nebeprasidėti su muzikos prodiuseriais, D. Koldunas subūrė grupę ir tapo indie stiliaus atlikėju. Taip jis sugebėjo sukurti kelis hitus, besisukusius radijo stotyse bei interneto platformose.

Neseniai D. Koldunas išleido savo didžiausių hitų akustinių versijų albumą, įskaitant savo „Eurovizijos“ dainos rusišką versiją pavadinimu „Dai mne sylu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)