Praėjusią vasarą savo klausytojus sudrebinusi su pranašišku hitu „It’s Contagious“, o žiemą svajinga balade „Ateina Jaunas Mėnulis“, godo yorke sugrįžta ir pristato antrąjį albumo kūrinį „I Won’t Come“, rašoma pranešime spaudai.

Jį, kaip ir kitas albumo dainas, atlikėja ir dainų autorė įrašė kartu su buvusiu grupės Golden Parazyth nariu, kompozitoriumi ir muzikos prodiuseriu Aurimu Vilkišiumi.

Muzikinio vaizdo klipo filmavimo važiuojančiame pikape idėja gimė bendradarbiaujant su režisieriumi ir operatoriumi, Kanų kino festivalio laureatu Vytautu Katkumi. „Kurdami klipą su Vytautu norėjome užfiksuoti dainos atmosferą. Daina kalba apie patiriamą frustraciją, kai santykiai tarp dviejų žmonių pakimba ore. Nežinomybė, tirštas chaosas ir siekis iš to ištrūkti – spalvos, kurios buvo panaudotos šiame klipe.“

Goda atvirauja, jog pirminė dainos versija gimė vasaros naktį, kai po skyrybų, grįžusi iš tolimos kelionės įžengė į tuščius namus. Kamuojama nemigos, ji prisėdo ant palangės ir įsistebėjo į lauke paryčiais zujančių paukščių pulką. Jų tarškesys pavirto pianinu skambinama melodija ir taip gimė ilgesinga baladė.

„Po pusmečio prisėdus prie albumo prodiusavimo, supratau, kad dar vienos baladės į bendrą albumo katilą nebenoriu įmesti. Dainos improvizacijos jai padiktavo naują nuotaiką. Taip tarsi nukrito kūrinio uodega ir liko tvirtas kūnas. Dainuoju nebe patiriamą skausmą, o apie norą, iš jo pasimokius, išsivaduoti.“

Goda teigia, jog dainos kūrybinis procesas buvo itin lengvas ir sklandus. Netikėtai „I Won’t Come“ įgavo 90-ųjų ir kompiuterinio žaidimo „Lara Kroft: Kapų plėšikė“ garso takelio prieskonių. Atlikėja juokauja, jog Lara Kroft vaikystėje buvo jos idealas – fatališka, stipri, bet elegantiška moteris. Jos žaidimų garso takeliai, kaip ir ši daina, buvo ritmiški, uždegantys, pasigirstantys kada jų mažiausiai tikiesi.

„Tai vienas labiausiai elektroniniais instrumentais išpildytų mano kūrinių. Daina mane žavi, netgi baugina. Ji išjudina užsistovėjusius vandenis ir kviečia pradėti veikti“ - teigia godo yorke.

Jau rudenį atlikėja pristatys 11 kūrinių albumą. „Tai bus didžiausia, ką tik esu sukūrusi“ - atvirauja atlikėja. „Kiekviena iš šių dainų – viename ilgame koridoriuje esantys atskiri kambariai. Juose intymiai eksponuojama pasirinkta emocija, atskleidžiant jos tikrąsias spalvas. „I Won’t Come“ mane įkvepia ir kviečia nebijoti pokyčių. Kai pamatysi, kad kovoti ar bandyti dar kartą yra bergždžia, galiausiai prieisi tašką, kada norėsi paleisti. Apie tai ir yra „I Won’t Come.“

Vaizdo klipą prodiusavo Marija Kazlauskaitė, drabužių dizainerė Boram Gabrielė Deltuvaitė, dainos viršeliu rūpinosi menininkė Jolita Puleikytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)