Žemaičiams – sava, o visiems kitiems lietuviams labai miela tarme sudainuotas albumas ant scenos pavirsta pusantros valandos trukmės teatralizuotu šou, kurį galima drąsiai vadinti pirmąja žemaitiška roko opera arba kaip sako, patys autoriai, „žemaitišku vesternu“. Pasirodymui specialiai sukurta choreografija, kostiumai, šviesų spektaklis, rašoma spaudos pranešime.

Romantiškai melodingo, bet kartu ir griežtais roko skambesiais širdį virpinančio albumo idėjos autoriai – ilgą laiką lietuvišku kultūros paveldu besidomintys A. Smilgevičiūtė ir pirmą sykį žemaitiškai uždainavęs Rokas Radzevičius. Muzikantų pora iš pasakojimų, atsiminimų ir padavimų apie Žemaitijoje tyvuliuojantį Platelių ežerą sukūrė ir sudainavo vientisą istoriją apie ubagus, grįžtančius išŽemaičių Kalvarijos atlaidų, kilmingąją panelę Zifriną ir Platelių ežero skenduolį Gervazą, turėjusį priežasčių nusitempti šią kompaniją pas save į dugną ir užtaisyti jiems apokaliptines dūzges.

„Nors grupė „Skylė“ ir Aistė Smilgevičiūtė ne kartą džiugino mūsų festivalio žiūrovus, tai yra pirmas kartas mūsų renginio istorijoje, kai žiūrovus įtrauks ne tik muzika, bet ir pasakojimas, perteikiamas padedant muzikai. Tikime, kad mūsų klausytojams puikiai pažįstami, bet visiškai naujai suskambę atlikėjai taps tikra renginio puošmena“, - sakė festivalį „Kilkim žaibu“ organizatorius Daividas Kurlis.

Kūrinio autoriai Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius scenoje įkūnija Zifriną ir Gervazą. Ubago Rimkūno rolė patikėta aktoriui Irmantui Jankaičiui. Pasirodyme aktoriais virsta visi grupės „Skylė“ muzikantai: Enrikas Slavinskis (elektrinė, solinė gitara), Salvijus Žeimys (mušamieji), Gediminas Žilys (bosine gitara), Mantvydas Kodis (klavišiniai), Kęstutis Drazdauskas (fleita), Eglė Jačauskienė (pritariantis balsas). Pasirodyme dalyvauja ir pučiamųjų grupė.

Festivalis „Kilkim žaibu“ šiemet džiugins kaip niekada gausiu naujų sąskambių ir primirštas tradicijas siūlančių atlikėjų būriu: iš Prancūzijos į Žemaitiją atvyksta avangardinio metalo, kombinuojančio labai neįprastą muzikos žanrų įvairovę, meistrai „Igorrr“, o iš kaimyninės Lenkijos – tarsi po krikščionių bažnyčios skilimo atgimusi liturginio metalo žvaigždė – Krzysztofo Drabikowskio „Batushka“. Lietuviškos metalo scenos gerbėjus džiugins legendinių „Obtest“ sugrįžimas, o su keltiškais metalo motyvais supažindins Airijos žvaigždės „Cruachan“.

Festivalis „Kilkim žaibu“ Lūksto ežero poilsiavietėje ties Varnių miesteliu vyks rugpjūčio 6-7 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)