Jubiliejinės 15-osios Gatvės muzikos dienos tema – „Gimė garsas“, rašoma pranešine žiniasklaidai. Pasak renginio organizatorės Viktorijos Mamontovaitės, šie metai Gatvės muzikos dienai itin svarbūs.

„Būtent prieš 14-ką metų Vilniuje gimė pirmieji gatvės muzikos garsai, kurie liepą nuskambės 15-tą kartą visoje Lietuvoje. Šventė jau tapo svarbia ir laukiama Lietuvos muzikos tradicija. Norime garsiai paminėti tą muzikos užgimimą ir toliau auginti jaunąsias muzikantų kartas, kuriems ši šventė neretai – pirmas žingsnis profesionalios karjeros link“, – sako V. Mamontovaitė.

Kaip ir kiekvienais metais, Gatvės muzikos diena Vilniuje startuos 12 valandą. Visus pasirodymus ir žemėlapį galima rasti GMD svetainėje arba #walk15 programėlėje, kurios kūrėja Vlada Musvydaitė džiaugiasi nauja kultūrinio ir aktyvaus laisvalaikio derinimo galimybe.

„Puoselėdami vaikščiojimo kultūrą, siekiame puoselėti ir kultūrinius atradimus, naujų vietų bei potyrių pažinimą. Dėl šios priežasties džiaugiamės, jog mobilioji programėlė „#walk15“ tapo platforma, leidžianti vartotojams patogiai ir lengvai atrasti visus „Gatvės muzikos dienos“ pasirodymus savajame mieste, taip suteikiant galimybę ne tik pasisemti naujų įspūdžių bei puikių emocijų, bet ir turiningai pasivaikščioti.“ - sako V. Musvydaitė.

Iš Vilniaus Gatvės muzikos dienos žemėlapio niekur nedingo daugelio pamėgta barų „BIX“ ir „šPUNKa“ organizuojama programa, Naktinio Vilniaus Avilio atlikėjų sąstatas, Vienišo Vilko Klubo nariai. Programoje atsirado ir naujos vietos atsiveriančios gatvės muzikantams: Paupio rajonas ir Markučių aikštelė.

Muzika grįžta į Adomo Mickevičiaus biblioteką

Adomo Mickevičiaus biblioteka vėl jungiasi prie Gatvės muzikos dienos su spalvinga ir įdomia programa. Bibliotekos kiemelis suskambės nuo 14.00 val. Koncertą pradės grupė Tomorrow Inshallah, kurios nariai Rūta Jančiukaitė (vokalas, gitara) ir Nerijus Laukaitis (ritmai, trombonas, klavišiniai instrumentai) gyvai atliks reggae/dub/stepper stilių muziką, įkvėptą kelionių oranžiniu autobusiuku. Toliau gros senų laikų muziką mėgstanti grupė „Midnight Special“, kurios nariai Andrius (akustinė gitara, vokalas), Gražina (smuikas, vokalas), Julius (akustinis bosas, vokalas) ir Lukas (mandolina, vokalas) klausytojams pagros „bluegrass“ žanro muziką – dainas, pasakojančias apie žmonių gyvenimus.

Gatvės muzikos dieną bibliotekos kiemelyje funk, rap, pop, disco ar jazz žanrų garsais pabaigs grupė „Celsijus“ ir jos nariai Marija Vasiliauskaitė (vokalas), Dominykas Kerpė (klavišiniai), Ignas Čeponis (gitara), Jokūbas Taločka (bosas), Dominykas Puzinas (būgnai, vokalas).

Drum2gether - Katedros aikštėje

Vilniaus Gatvės muzikos diena neapseis be labai svarbios, jau tradicija tapusios, “Drum2gether” būgnų improvizacijos. GMD vainikuojanti griausminga masinė būgnų improvizacija 20.00 valandą Katedros aikštėje sujungs muzikantus ir žiūrovus į vieną audringą ritmo šėlsmą.

Gatvės muzikos diena skambės visoje Lietuvoje

Renginių vyks ne tik Vilniuje, GMD bus švenčiama dar keliolikoje Lietuvos miestų: Akmenės rajone, Alytuje, Biržuose, Druskininkuose, Elektrėnuose, Gargžduose, Jonavoje, Jurbarke, Kaune, Klaipėdoje, Kupiškyje, Marijampolėje, Obeliuose, Pagėgiuose, Panevėžyje, Prienuose, Radviliškyje, Rietave, Šeduvoje, Šiauliuose, Šilalėje, Šilutėje, Širvintose, Tauragėje, Telšiuose, Varniuose, Vievyje, Vilkaviškyje, Vilkijoje, Visagine. Kiekviename mieste numatomos skirtingos programos, jas galima rasti GMD interneto svetainėje.

Andrius Mamontovas džiaugiasi tebevykstančia švente

Iniciatyvos autorius Andrius Mamontovas džiaugiasi tebegyvuojančia Gatvės muzikos diena ir kviečia užpildyti muzika miestų gatves dar kartą. „Jau keturiolika metų, kaip visų entuziastingai dalyvaujančių dėka gyvuoja Gatvės muzikos diena, kuri šiemet vyks jau penkioliktą kartą. Sunku tuo patikėti. Ačiū visiems, kurie prisidedate prie šios šventės“, – sako A. Mamontovas.

Gatvės muzikos diena prasidėjo 2007 metais Andriaus Mamontovo iniciatyva, kuomet jis savo draugams elektroniniu paštu išsiuntė kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo tada ši diena tapo ne tik reikšminga tradicija Lietuvoje, bet išsiplėtė ir į kitas šalis. Per pastaruosius 15 metų Gatvės muzikos dieną savarankiškai suorganizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija bei Airija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)