Šeštą kartą bandančių laimę „Eurovizijos“ konkurse „bavarų“ daina „If My Dream Came True“ surinko 758 balsus ir liko trečia iš galo. Šį savaitgalį dešimties metų jubiliejų šventusi grupė „Bavarija“ teoriškai dar turi galimybę dalyvauti finale. Teisė deleguoti vieną atlikėją yra suteikta Lietuvos nacionalinei televizijai. Šeštadienį vykusiame pirmajame nacionalinės „Eurovizijos“ pusfinalyje susirungė devyni dalyviai – dainininkai E.Kučinskas, Giulija, Alanas Chošnau, Artas, Dove, grupės „Bavarija“, „Gravel“, „Saulės kliošas“ ir „4 Fun“.

Ekspertų komisiją sudarė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro meno vadovė Tatjana Sedunova, Baltijos pramogų informacijos centro vadovas Robertas Aleksaitis ir roko dainininkas Povilas Meškėla.

Šį kartą jų nuomonės rezultatams įtakos neturėjo. Į komisijos vertinimus būtų atsižvelgta tuo atveju, jei sutriktų balsavimas telefonu. Ekspertai favoritais išrinko „Saulės kliošą“, „Bavariją“, A.Chošnau, Dove ir Artą.

Tačiau žiūrovų vertinimas nesutapo su komisijos ir jie daugiausiai simpatijų atidavė ekscentriškiesiems „graveliams“. Rokeriai pelno vis didesnį žiūrovų palaikymą nepaisant to, kad komisijos nariai jiems nė karto neskyrė balų. Grupė „Gravel“, kurios vokalistą per mažąjį finalą smuikininkas Vilhelmas Čepinskis palygino su „Radijo šou“ herojumi Buduliu, šeštadienį pelnė 2246 žiūrovų balsus.

Antrąją vietą žiūrovai skyrė A.Chošnau, trečiąją – E.Kučinskui. Klaipėdietį nuo antrosios vietos laimėtojo skyrė tik dviejų balsų skirtumas. Už E.Kučinsko dainą „Tavo ir mano dalia“ balsavo 1903 žiūrovai. Į finalą taip pat pateko Artas ir „Saulės kliošas“.

Šį savaitgalį nesėkmė lydėjo ne tik „Bavariją“. Amberlife gerbėjus šeštadienį pasiekė niūrios žinios iš Latvijos. Dainininkas, kartu su Ana Polanski kovojęs dėl teisės atstovauti Latvijai „Eurovizijos“ konkurse, nepateko į finalą. Vasario 25-ąją Amberlife bandys laimę atrankoje į nacionalinį Lietuvos „Eurovizijos“ finalą.