Festivalio scenoje –atlikėjai, atitinkantys „Karklės“ dvasią ir nuotaiką

Iki šiol buvo atskleista keletas lietuviškųjų vardų, kurie pasirodys festivalyje, rašoma pranešime spaudai. Tai – lyriškų ir jausmingų dainų kūrėjas ir atlikėjas Gabrielius Vagelis bei visada lengvai džiazuojantys, funky, disko žanrų atlikėjai – grupė „Saulės kliošas“. Pastarųjų dviejų atlikėjų kūryboje dominuoja gamtos, saulės, jūros ir kitos šviesios temos, tad jų pasirodymas pajūrio festivalyje – nėra atsitiktinis.


Dar anksčiau organizatoriai džiaugėsi, kad šiam, mažesnio formato festivaliui, pavyko „išsaugoti“ ir tarptautinį vardą, jau minėtą, TikTok platformoje rekordus sumušusį ir radijo „topus” užkariavusį didžėjų Regard. Šio atlikėjo pasirodymas buvo planuojamas dar praėjusių metų „Karklėje”, tačiau dėl pandemijos festivalis buvo nukeltas ir atlikėjo pasirodymas tąkart neįvyko.

Lietuviškojoje scenoje: nuo aštraus repo iki populiariosios muzikos skambesio

Prie šio būrio atlikėjų prisijungia dar penketas lietuviškosios scenos žvaigždžių: mėlynąją bangą atnešusi ir populiarumo rekordus sumušusi grupė Sisters On Wire, dinamiški ir kūryboje nestovintys vietoje – elektroninio roko grupė ROYCE bei reperis Mad Money, kurio standartus laužanti muzika ir aštrūs dainų tekstai , kaip ir pasirodymai – išlieka ilgam.

„Karklės“ muzikos ir pramogų festivalis visuomet garsėjo, kaip tas, kuriame „kažką sau“ atras visiškai skirtingų muzikinių žanrų klausytojai. Dažnai pabrėžiame, kad norime, jog festivalis būtų ta vieta, kuri suvienytų visus – ar tai būtų nenustygstantis vietoje šokių muzikos asas, ar visiškas svajotojas, akustinės ir lyriškos muzikos mylėtojas“, - šypsojosi „Karklės“ organizatoriai.

Pasiilgusiems vakarėlių – scenoje jį užkurs publikos numylėtiniai

„Karklė 2.0“ scenoje pasirodys ir 2019-ųjų „Metų grupe“ pripažinti „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“. Tai – publikos favoritai ir griausmingi scenos užkariautojai, kuriuos Lietuvoje pažįsta ir jaunas, ir senas. Jų originalūs tekstai, ryškiausių spalvų muzika, gyvi instrumentai, šokantys atlikėjų rankose ir pačių „kašpirovskių“ energija – įtraukia ir nepaleidžia, tad siautulingas vakarėlis scenoje ir už jos – garantuotas!

Atrodytų, kad grupės dainos, tokios kaip „Į Venesuelą“, „Mažulė“, „Mangai“ ir kt. iki skausmo pažįstamos visiems grupėms fanams, tačiau „kašpirovskių“ unikalumas pasižymi tuo, jog kiekvieno pasirodymo metu, pasitelkdami improvizacinius gebėjimus ir teatrališkumą, atlikėjai sugeba dainą, ir save pačius, atskleisti visai iš kitos pusės, toje pačioje scenos rampų šviesoje.

Staigmena klausytojams: po kūrybinės pertraukos – į „Karklės 2.0“ sceną!

Organizatoriai atskleidė ir festivalio melomanams ruoštą staigmeną: festivalio scenoje pasirodys grupė „Neteisėtai padaryti”, po kūrybinės pertraukos į sceną sugrįžtanti su nauju įvaizdžiu ir skambesiu. Teatrališkų mimų duetas, kalbėdamas apie tai, ko klausytojai galėtų tikėtis iš jų pasirodymo, teigė: „Mūsų pasirodymo metu festivalio lankytojai pamirš visus sunkumus – šoksim, braidysim po jūrą ir džiaugsimės nuostabia vasara. Išjudinsime visus – nuo ištikimų klausytojų iki tų, kurie pirmą sykį mus girdi. Rekomenduojame įsidėti atsarginę aprangą, kadangi per mūsų pasirodymą bus labai karšta”.

Tai, kad atlikėjai visa galva neria į kūrybą ir planuoja įtraukiančius pasirodymus, sustiprino karantinas, neleidęs artimai bendrauti su žmonėmis, o tuo pačiu ir publika. Laiką leisdami įrašų studijoje, vaikinai svajojo apie muzikinę šventę su į koncertą atėjusia minia žmonių, o festivalis yra tarsi šios gražios svajonės išsipildymas: „Svarbiausia gera nuotaika ir dar geresnis vakarėlis. O visa kita – tik detalės“,- pozityviai užbaigė pokalbį „Neteisėtai padarytų“ duetas.

Galios ir praėjusių metų festivalio bilietai

Organizatoriai primena, jog pilno formato festivalis „Karklė“ yra perkeliamas 2022-uosius ir vyks rugpjūčio 12-14 dienomis. Jam galios 2020-ųjų festivaliui įsigyti bilietai. Šie bilietai taipogi galios ir šių metų („Karklė 2.0“) renginiui.

„Kiekvienas negrąžintas bilietas – asmeniška palaikymo išraiška festivaliui ir didelis įnašas jo kokybei“, – pabrėžė festivalio „Karklė“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)