Juose ketina dalyvauti apie 190 džiazo muzikantų. Tradiciškai Birštono festivalis siekia pristatyti Lietuvos džiazo pasaulio spektrą - nuo debiutuojančių atlikėjų iki senbuvių ir žvaigždžių. Festivalį kaip visuomet pradės diksilendas - šįkart tai bus Kauno A.Kačanausko muzikos mokyklos diksilendas ir neseniai susikūręs kolektyvas "Old cellar band".

Birštone koncertuos "Vilnius Jazz" kvartetas ir "Sutaras", Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos bigbendas, Vilniaus konservatorijos džiazo ansamblis, Klaipėdos universiteto bigbendas, Juozo Milašiaus kvartetas, Dainius Pulauskas, Petras Vyšniauskas, Leonido Šinkarenkos septetas, Kauno bigbendas, Linas Rimša ir draugai, "Doudi Jazz Band" ir kiti.

Pasak vieno iš rengėjų, Birštono kultūros centro direktoriaus Zigmo Vileikio, užsienio atlikėjai iš Rusijos, Danijos, Suomijos, Švedijos, Latvijos ir Kanados sudarys apie ketvirtadalį festivalio programos. Vieni įdomiausių festivalio svečių - suomių Jukka Perko ir "Hurmio-orkesteri", Davido Gološokino bei Leonido Vintskečiaus kvartetai iš Rusijos.

Programos dinamiką lemia ir nemažai skirtingų šalių atlikėjų bendrų koncertų. Tarp jų - Panevėžio bigbendo ir kanadiečio Nico (Niko) Gothamo, kanadiečių ir latvių koncertai, lietuvių, danų ir estų "Mockūnas/Pasborg Project".

Birštone taip pat tradiciškai bus įteiktas apdovanojimas muzikantui, labiausiai nusipelniusiam populiarint džiazą.

Iš šiais metais festivalio rengėjai didelį dėmesį skiria fotografijai. Kultūros centre bus eksponuojama danų fotografo didelio formato nuotraukų paroda "Džiazo gigantai. Praeitis ir dabartis", Sankt Peterburgo fotografo Aleksandro Smirnovo bei Vytauto Suslavičiaus parodos.

Birštono džiazo festivalio sąmata yra apie 100 tūkstančių litų. Kas dvejus metus rengiamas Birštono džiazo festivalis pirmą kartą buvo surengtas 1980 metais ir, pasak organizatorių, buvo skirtas Leonido Brežnevo posakiui apie tarybinio žmogaus laisvalaikį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją