„1000“ – labai vasariška, nostalgiška, saldi daina, šiek tiek įkvėpta lietuviškos estrados, mums lietuviams pažįstamų skambesių ir vaizdinių. Tai – kažkas tarp Hiperbolės, Prince'o, Bremeno muzikantų ir, aišku, Keymono“, – pranešime spaudai sako grupės vokalistė Daiva Starinskaitė.

Garsai naujam kūriniui, kaip ir visam EP, gimė lietuviškoje gamtoje, tarp miškų.

„Muziką padiktavo vėjas“, – sako muzikantai, nusprendę išbandyti albumo rašymą miško ir ežerų magijos apsuptyje.

„Sėdėjome kartu miško trobelėje ir leidome mūsų protams bei emocijoms piešti vaizduotės paveikslus“, – prisimena prodiuseris Alvydas Mačiulskis.

„Nauja daina yra įkvėpta mūsų visų meilės išgyvenimų bei istorijų iš mūsų pačių patirčių. „1000“ pasakoja apie meilę, išsiskyrimą, skausmą, ir galiausiai – paleidimą ir naujos meilės užgimimą. Meilė - svarbiausias dalykas žmogaus gyvenime. Ne veltui per tūkstančius metų tai – vis dar neišsemta tema“, – sako grupės nariai.

Neseniai grupė dalinosi pirmuoju būsimo minialbumo singlu „Koks gi tavo vardas“, o jau šiandien vasariško kūrinio „1000“ galima klausytis Youtube, Spotify, Deezer ir Itunes skaitmeninėse plaftormose. Viso minialbumo kūrybinį procesą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Vasarą „Keymono“ nariai leidžia karštai bei muzikaliai: kuria vaizdo klipą dar vienai, neužilgo išeisiančiai dainai bei ruošia atnaujintą koncertinę programą, su kuria debiutuos „Kaunas jazz“ festivalyje. Naują EP „Tėkmėje“ muzikantai išleis rugpjūčio 1 dieną.

Savo diskografijoje daugiau nei penkiolika metų grojantys „Keymono“ turi šešias vinilines plokšteles, tris pilnus albumus bei tarptautinį geriausios šokių ir elektroninės muzikos apdovanojimą „The People`s Music Awards“. Grupės muzika girdima ne vieno filmo garso takeliuose, o 2013 metais „Keymono“ pasirašė sutartį su „Sony Music Entertainment“ priklausančia leidybos kompanija, perleidusia pirmus kolektyvo albumus.

Per visą grupės gyvavimo laiką kiekvienas narių keliavo savo unikalias muzikines keliones, tačiau „Keymono“ šeima išliko nepakitusi. Tai – trimitininkas Aurimas Rimeikis, klavišininkas, prodiuseris Alvydas Mačiulskas, dainininkė Daiva Starinskaitė ir būgnininkas Marijus Aleksa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)