Talentingasis Jake Bugg pirmojo pasisekimo sulaukė būdamas vos 17-os metų. Atlikėjas nusiuntė savo dainą į „BBC“ radiją ir netrukus tapo labiausiai pageidaujamu muzikos scenos naujoku. Minėta daina ne tik atvėrė kelią į radijo stočių grojaraščius, bet ir pelnė galimybę surengti pasirodymą garsiajame „Glastonbury“ festivalyje, kur Jake Bugg grojo su Lana Del Rey ir Michael Kiwanuka, rašoma pranešime spaudai.

2012 m. Jake Bugg įrašė debiutinį albumą, kurį prodiusavo su „Snow Patrol“ ir „The Reindeer Section“ bendradarbiaujantis Iain Archer. Didelės sėkmės sulaukę singlai „Lightning Bolt“ ir „Trouble Town“ dar kartą įrodė, kad jaunasis atlikėjas yra viena talentingiausių britų muzikos vilčių. Netrukus Jake Bugg buvo pristatytas „BRIT Awards“ ir „Mercury Music Prize“ apdovanojimams.

Antrąjį albumą Jake Bugg įrašė Amerikoje, kur dirbo su garsiuoju pridiuseriu Rick Rubin. Naujasis darbas „Shangri La“, kurį Jake Bugg pavadino taip kaip vadinasi prodiuserio Rick Rubin studija, buvo įrašytas kartu su Elvis Costello grupėje grojančiu būgnininku Pete Thomas.

2016-aisiais išleistą trečiąjį albumą „On My Own“ Jake Bugg įrašė kartu su vienu geidžiamiausiu prodiuseriu - „U2“, „R.E.M.“ ir „The Killers“ įrašus prodiusuojančiu Jacknife Lee.

Ketvirtąjį albumą „Hearts That Strain“ Jake Bugg įrašė Nešvilyje, kur jam talkino grupės „Black Keys“ siela Dan Auerbach. 2017 m. išleistą albumą kritikai lygino su pripažintų dainų autorių Lee Hazelwood ir Jimmy Webb geriausiais įrašais.

Pernai Jake Bugg išleido tris naujas dainas „Rabbit Hole“, „Saviour Of The City“ ir „All I Need“. Vėliau atlikėjas patvirtino, kad tai yra dainos iš kol kas neišleisto penktojo albumo „Saturday Night, Sunday Morning“, kurio sulauksime jau šių metų rugpjūtį.

Naujausią albumą ir geriausias savo dainas Jake Bugg pristatys koncertinėse gastrolėse, kurios prasidės 2022-ųjų kovo mėnesį Didžiojoje Britanijoje. 2022-ųjų metų gegužės 5-ąją dieną koncertuos menų fabrike „Loftas“ Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)