Lukiškių kalėjimo konversija Vilniaus centre dabar vienija didelę menininkų bendruomenę, yra kultūrinis traukos objektas, veikiantis kasdien ir pagaliau atvertas visuomenei, rašoma pranešime spaudai. Vien iš muzikantų, kurie čia reziduoja, būtų galima sudaryti įspūdingą lietuviško festivalio programą. Nauja ir specialiai pagal užsakymą statyta scena praėjusią savaitę jau buvo išbandyta grupės „Solo Ansamblis“. Apie šį koncertą ir jo sėkmę dar iki dabar kalba visas Vilnius. Dabar atėjo metas šią sceną „pasimatuoti“ „shishi“ ir Joseph June.

Šiuo metu merginų trijulė intensyviai repetuoja, kuria ir įrašinėja trečią autorinį pilno metro albumą. „Bandome suprasti, kad jau vasara ir truputį bijome, kad ji tuoj baigsis. Labai laukėme, kada galėsim pagaliau sukurti albumą, kuriame bus įvairių spalvų, chaoso ir baladžių. Temos kaip visada: meilė, draugystė, teisybė ir neteisybė, gyvenimo nutikimai, įpinti į žodžius. Tam, kad nebūtų per daug nuogi, išgyvenimai truputį aprengti. Nereikia, kad juos visi iki galo suprastų“, – sako žanrais savęs neribojančios muzikantės.

Gražus sutapimas – rudenį išleistas „shishi“ EP „Vilniaus skaičiuotės“ taip pat pirmą kartą bus sugrotas laisvėje (kalėjime!) ir skirtas ne kameroms ar internautams. Viso to trijulė labai pasiilgo: „Iš kolegų džiugesio, kurie jau grojo Lukiškėse, atrodo, kad bus linksma. Bandysime šios vietos energiją valyti muzikos vibracijomis. Jaudinamės, nes ilgai negrojome gyvai. Džiaugiamės, kad kameros objektyvus pagaliau keis žmonių akys!“

Vakarą kartu su savo grupe pradės jaunas ir energingas personažas Joseph June, šiuo metu gyvenantis repeticijomis, kūryba ir koncertų planavimu. Perspektyvus, saviironiškas jaunuolis ir dar vienas naujas personažas lietuviškos muzikos padangėje. Visų dėmesį jis pernai patraukė po singlo „Cepelininis dangus“. Greitai sulauksime ir pirmojo jo EP, kurio kūrinius girdėsime ir Lukiškių kalėjimas 2.0 scenoje. Geros pažinties, gero koncerto.

„Jaučiu didelį džiaugsmą turėdamas galimybę atsiduoti tam, kas man rūpi. Neketinu sustoti. Naujajame EP sudėtos idėjos ir vertybės, kurias tame laikotarpyje atradau. Jomis besiremdamas galiu užtikrintai ir drąsiai eiti per gyvenimą. Kai esu užsispyręs, tobulėju ir stipriai augu. Džiaugiuosi, kad grosiu vietoje, kurioje atiduodama duoklė kūrybai ir menui. Buvęs kalėjimas pagaliau prasmingai naudojamas”, – sako Joseph June, kurio tikrasis vardas Vytautas Gumbelevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)