„Tikrai nesitikėjome, kaip ir niekas, matyt, nesitikėjo, kad ir šiais metais pandemija griaus visus planus. Konkurso datas teko keisti net du kartus, tačiau žinojome, kaip gyvų pasirodymų yra išsiilgę jaunieji atlikėjai, ir darėme viską, kad renginio netektų atšaukti visai. Tas atsipirko su kaupu – susijaudinę ir laimingi vaikų veidai atpirko visą stresą, kuriuo gyvenome pastaruoju laiku“, – pranešime spaudai teigia Asta Bagdonavičienė, konkurso organizatorė.

Šiųmetis konkurso formatas skiriasi nuo įprasto – jame nedalyvavo dideli kolektyvai, o užsienio šalių atlikėjai pasirodė nuotoliniu būdu.

Taip pat dirbs ir vertinimo komisija: dėl saugumo jos nariai į salę taip pat nevyko.

„Kaip ir kasmet ryškiausius pasirodymus išvysime per televiziją. Esame nustebę, koks aukštas dalyvių pasirengimo lygis, turint omenyje, kad antrus metus iš eilės yra labai apsunkintos sąlygos repeticijoms, ypač jei kalbame apie kolektyvus. Tai tik dar kartą įrodo, kad profesionali scena jauniesiems atlikėjams yra be galo svarbi motyvacija“, – pasakoja renginio režisierė Regina Stadalnikaitė-Komžienė.

Šių metų laurus nuskynė ir pergalės skoniu mėgavosi:

Airy-Airidija Belozaraitė iš „Lašeliukų“ dainavimo studijos (vad. V. Česienė), kuriai atiteko apdovanojimas Grand Prix Lietuviška daina. Airy atliko lietuvišką dainą „Paskęsk“.

Grand Prix Kids, kuris buvo renkamas tarp vaikų iki 12 metų, atiteko 9 metų Amelijai Juonytei iš Vilniaus (vad. N.Maceikaitė). JI atliko legendinį kūrinį „Show Must Go On“

Grand Prix Juniors (tarp paauglių 13-16 metų) laimėjo 13-metė Vakarė Bivainytė iš Kauno (vad. J. Miliauskaitė), atlikusi džiazo kompoziciją, pritariant pianistui Dainiui Paviloniui

Didysis Grand Prix (renkamas tarp suaugusiųjų atlikėjų nuo 17 metų) iškeliavo Karolinai Lyndo (vad. I. Launikonytė) su pažįstama latvių atlikėjos Aminatos eurovizine daina „Love Injected“

Konkurso dalyvius kasmet vertina gausi tarptautinė komisija, kurią sudaro dainininkai, aktoriai, vokalo pedagogai bei muzikos prodiuseriai. Šių metų vertinimo komisija – ne išimtis, skirtumas tik tas, kad jos nariai visus atlikėjus išklausė ir įvertino nuotoliniu būdu. Prie patyrusių specialistų – Gedimino Zujaus, Evos, Laimos Domikaitės, Antano Zakarausko – prisijungė vokalo pedagogai ir prodiuseriai iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Maltos, Ukrainos, Baltarusijos, Moldovos, Rusijos, Lenkijos ir kitų šalių.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)