Pastaruoju metu Justė daug keliavo, tačiau pandeminio gyvenimo aktualijos atlikėjos gyvenime buvo ryškios. Socialiniuose tinkluose galėjome skaityti apie Jazzu išgyvenimus, svarstymus apie muzikinę dabartį bei ateitį. Vis dėlto, jos sukaupta patirtis ir nuopelnai niekur nedings: daugybė sukurtų lietuviškų ir angliškų hitų, milijoninės perklausos internete, tūkstančiai susirinkusių gerbėjų koncertuose, šeši asmeniniai M.A.M.A. apdovanojimai ir dešimt kartu su Leonu Somovu, liudija didžiulį ir sėkmingą muzikinių vaisių derlių.

Tai, jog J. Arlauskaitės populiarumas neslūgsta, rodė ir į koncertą susirinkusių gerbėjų skaičius. Palaikyti atvyko ir žinomi atlikėjos draugai: šokėjas, fotografas Naglis Bierancas, fotografas Lukas Gricius, aktoriai Gytis Ivanauskas ir Toma Vaškevičiūtė, tenoras Edgaras Montvidas, modelis Simona Starkutė.

Scenoje stovinti muzikinė technika liudijo apie gausią būsimą muzikantų komandą. Klavišiniai, perkusijos rinkinys, šeši mikrofonai bei elektrinė ir bosinė gitaros. Laukiant fone skambėjo tik ritminga, ambient ir elektroninė muzika be jokio vokalo. Ištikimiausi gerbėjai, kurių nemaža dalis atėjo nešini gėlėmis, būriavosi šalia scenos.

Pasirodymas vėlavo apie 25 minutes, po to pirmiausia išvydome po vieną ant scenos lipančius instrumentalistus bei pritariančiuosius vokalistus.

Tarp pastarųjų – standartinis grupės „Original Copy“ penketukas, tarp kurių ir grupės „Sisters On Wire“ pagrindinė vokalistė Ieva Ščerbinskaitė bei Nacionalinėję Eurovizijoje sužibėjęs Gebrasy.

Būgnais, bosine gitara ir elektronika pradėtas groti dainos „Artumas“ muzikinis takelis. Neilgai trukus į sceną, pasitinkama plojimais, įžengė ir pagrindinė vakaro herojė.

Juoda palaidine, raudonu sijonu, raudonais akiniais ir raudonais ilgais batais pasipuošusi Jazzu, neslėpė jaudulio ir pridūrė, kad tuoj išprotės.

Scenoje iš viso buvo dešimt atlikėjų. Žmonių matėsi visur: prie pat scenos, prie staliukų, terasos šonuose, tarpuose tarp sėdimų vietų.

„Labas vakaras. O, Dieve, kaip baisu!“ – plojimams tebeskambant savijauta dalijosi Justė.

„Nu va, jau nebe taip baisu. Dreba balsas, bet nieko tokio“ – atsiimdama gėles kalbėjo Jazzu. Taip pat pridūrė, kad labai sunku dainuoti, kai aplink tiek daug artimų žmonių ir draugų.

Pianino akordais ir publikos aktyvia reakcija Jazzu pasirodymą pradėjo visų mėgstamu hitu „Dumblas“. Būgnai daužė visą terasą ir kūną. Pirmoje eilėje stovintys gerbėjai lyg sutartinai ėmė ploti keldami rankas į viršų. Paprašius publikos padainuoti kartu, ji tai ir padarė. Justė juokėsi, šypsojosi ir tiesiog kaifavo. Puikiai suskambėjo kulminacinė kūrinio harmonija su pritariančiaisiais vokalistais.

Atliekant didžiausią hitą „Ką Tu Su Manim Darai?“ publika dainavo nuo pat pirmų žodžių. Kalbant apie Justės vokalą, jis buvo visoks, kartais nevientisas, o kulminacines ilgas pabaigos natas vietoje vienos išskaidė dalimis.

Gitarai vos sugrojus pirmą dainos „Po Mano Oda“ akordą, žmonės ėmė šaukti. Justė visus patikino, kad jeigu yra norinčių rėkti „po mano oda“ iš visos širdies, tai tegu rėkia, nes čia vieta būti savimi. Į dainą Jazzu įdėjo daug širdies. Viduryje kūrinio atlikėja pradėjo šluostytis ašaras. Nustojo dainuoti ir trumpam nuėjo į scenos kraštą, palikusi grojančią muziką.

Sugrįžusi buvo pasitikta plojimais ir tęsė kūrinį. Ištempiant kulminacinę natą šiurpas pagaliau nuėjo ir jausmas buvo perduotas. Po pasirodymo atlikėja vėl gavo gėlių.

„Galvojau, kad šitas įvyks pabaigoje koncerto“ – reaguodama į savo ašaras prasitarė Jazzu. Taip pat pridūrė, kad dainą grojęs Kęstutis Pavalkis yra geriausias pianistas ir žmogus, su kuriuo ji nori groti visą gyvenimą.

Po to laikas atėjo ir naujai, dar niekur negrotai angliškai dainai, kuri nustebino savo ypatingu panašumu į prieš trejus metus sukurtą kalėdinę dainą „Apie Tave“. Tonacija tokia pati, sąmoningai ar nesąmoningai, atrodo, kad Jazzu nukopijavo pati save. Paklausus, ar publikai patiko nauja daina, iš žmonių sulaukė plojimų.

„Nežinau, ar kažkas dabar prisimena šį gabalą,“ – vieną seniausių dainų „Tyla“ pristatydama užsiminė Justė. Žmonės šūksniais atsakė, kad tikrai prisimena. Dainos pradžioje atlikėja paliko sceną grojant bosinei gitarai ir harmoniją papildant pritariantiesiems. Po trumpos pertraukos dainuoti sugrįžo aprangą pakeitusi į spalvotą palaidinę, baltą sijoną ir raudonus batelius.

„Aš stipri, mylima ir laiminga, o kas norėjo įskaudinti – f*** you!“ – aidint plojimams Justė pakėlė tostą su stikline ir sudainavo žiemą išleistą kūrinį „Nusiplauni rankas“, kurį gyvai atliko pirmą kartą. Buvo sudainuotas ir „Nieko Nesakyk“ hitas.

„Dabar premjera dainos, kuri neaišku, kada bus išleista. Linkiu, kad po viso š***, kurį mes išgyvenom, tai būtų pati geriausia vasara“ – pristatydama naujausią dainą „Vasara“ kalbėjo Justė. Tada ant galvos užsidėjo raudonai šviečiančią skrybėlę. Suskambus pirmam muzikos motyvui, žmonės iš karto pradėjo ploti.

Daina lengva, tokia meksikietiška, ritminga ir nerūpestinga, labai nostalgiška, priminė senąją lietuvių estradą. Skrybėlė buvo tikslingai priderinta prie stiliaus. Sakyčiau, šis kūrinys kardinalus pokytis visoje atlikėjos diskografijoje, nes nieko panašaus Jazzu dar nebuvo parašiusi. Nenustebsiu, jei tai kada nors taps vasaros hitu, nes tikrai labai gaivus kūrinys. Dainos metu ritmas keitėsi net kelis kartus – iš vidutinio į greitą, iš greito į lėtą, po to greitėjo, greitėjo, greitėjo. Publika šoko, jau buvo gerokai užsivedusi. Tada daina netikėtai perėjo ir į legendinį hitą „Lambada“, kuris labai tiko pagal tonaciją.

„Dabar man prasidėjo koncertas,“ – po energingo šokio ir dainos pasakė Justė. Atlikėja ėmė pasakoti, kad jos artimas draugas Gytis Ivanauskas neseniai kvietė į savo gimtadienį, kuriame ji negalėjo sudalyvauti dėl to, kad repetavo koncertui. Ta proga paskyrė atskirą vakaro dedikaciją Gyčiui ir kartu su publika uždainavo „su gimimo diena“ bei padovanojo tortą su degančiomis žvakutėmis. Aidėjo sveikinimai ir šūksniai.

Klausytojus išjudino su didele energija atlikta daina „You don't Know My Name“. Publika taip pat šėlo ir grojant itin sėkmingam, kartu su Jovani įrašytam singlui „Keep it To Myself“. Gėlės buvo įteikinėjamos bene po kiekvieno pasirodymo.

„Dabar reikia susikaupt, nes dainuosiu labai gražią dainą,“ – dalindamasi, kad jaučiasi tikra „super girl“ pristatinėjo laukiantį pasirodymą.

„Skiriu šią dainą visoms divoms. LGBT, I love you forever!“ – nuaidėjo šūksniai publikoje ir Justė ėmė dainuoti vokiečių grupės „Reamonn“ dainos „Super girl“ versiją. Dainuodama Jazzu pradėjo verkti. Sustoti sekėsi sunkiai, galų gale visai pasidavė emocijoms ir kurį laiką scenoje tiesiog verkė. Susikaupusi, dainą įstengė užbaigti.

Vakaro metu suskambo ir hitas „Lower Than The Ground“. Justė pridūrė, kad šią dainą, kai būna negera, ji ne tik dainuoja, bet ją išrėkia. Iš pradžių, jau standartiškai, kartu su publika dainavo frazę „I‘m falling down“. Vėliau plojimai ir klausytojų muzikinis pritarimas lydėjo iki pat kūrinio pabaigos.

„Kviečiu jus visus užsimerkti ir tegu ši naktis tampa stebuklinga“ – paskutiniajai dainai kvietė Justė. „Sugalvoki norą“ buvo pasitikta šūksniais, klausytojai iš karto pradėjo šokti.

„Būkit sveiki ir žinokit, kad aš dar sugrįšiu,“ – atsisveikino Jazzu.

Gausiais šūksniais ir plojimais buvo pradėta skanduoti „pakartot“. Visi scenoje groję ir dainavę atlikėjai nusilenkė. Justė, prieš palikdama sceną, pridūrė: „Išeinu aukštumoj, su gėlėm ir jūsų meile!“

Scenai ištuštėjus, žmones vis dar šaukė, prašė pakartoti ir nesiskirstė, tikėdamiesi, kad muzikantai sugrįš. Priekyje esantys ištikimiausi gerbėjai skandavo, visa publika švilpė, plojo. Žmonės sėdėjo ir stovėjo kaip niekur nieko ir nesiruošė judintis. Nepasidavė ir šaukė dar. Viskas truko kelias minutes, pakartoti prašė dar kelis kartus. Po ilgo laukimo, klausytojai pamažu ėmė skirstytis.

Apibendrinant, koncertas pasižymėjo įspūdinga energija. Vokalas ne visada skambėjo stabiliai ir vientisai, buvo tonalumo netikslumų. Atlikėja atidavė visą save, tačiau žinau, kad vokaliai ji gali būti stipresnė. Ko iš Jazzu tikrai neatimsi – tai sceniškumo, artistiškumo, drąsos ir laisvės.

Energija, kurią atidavė dainuodama, buvo užkrečiama, rodos, ir pats ja pasikroviau. Įvertinimas skrieja už didžiulį atsidavimą ir meilę savo darbui, muzikai, už jausmus, publikos „užkūrimą“ ir buvimą tokia, kokia patinka pati sau. Jazzu yra pasmerkta būti scenos diva. Įsitikinau tuo pats.

Įvertinimas: 9 iš 10.

Parengta pagal muzikos žurnalo „REVIU“ apžvalgą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)