„Paieškos užtruko. Per tą laiką parašėme daugybę dainų. Visos jos buvo skirtingos, nes išbandėme įvairiausias muzikines stilistikas. Kažkur viduryje proceso atsirado ir „Friends“. Tačiau iš pradžių į šią dainą rimtai nežiūrėjau, tik vėliau supratau, kiek džiaugsmo ir įkvėpimo ji man teikia. Privalėjau ja pasidalinti su klausytojais“, – apie „Friends“ kūrybos procesą kalba Monique.

Monique - Friends (Official Music Video)

Naują dainą Monika sukūrė kartu su mylimuoju, muzikos prodiuseriu Pauliumi Vaicekausku-plucando. Prie dainos kūrimo prisidėjo ir dainininkės draugė, žinoma Suomijos atlikėja Ilon, taip pat su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis kaip Edas Sheeranas, Alma dirbantys garso inžinieriai Arttu Peljo ir Henkka Niemisto.

Monique pasakoja, kad kurdama „Friends“ norėjo žmones įkvėpti drąsos ir pasitikėjimo savimi – būtent taip kiekvieną kartą perklausius ar atlikusi šią dainą jaučiasi atlikėja. Pozityvumu ir gera energija trykštanti ritminga daina gerai pasijausti privers kiekvieną.

Dainos „Friends“ vaizdo klipą režisavo kino ir reklamų režisierius Simas Lindešis. Kūrinio charakterį jis atskleidžia naudodamas intensyvius kadrus, šokį, judesį ir nesibaigiančią atlikėjos energiją.

„Išgirdęs dainą supratau, kad ji yra visiškai kitokia nei ankstesni atlikėjos darbai. Mes matome ir girdime naują Monique, kuri pasakoja istoriją žmogaus, išmokusio pasakyti ne. Tai siekiau atskleisti ir muzikiniame klipe“, – pasakoja S. Lindešis.

Po muzikinių paieškų, sutarties su viena didžiausių pasaulyje įrašų leidybos kompanijų „Warner Music Group“ Monique į muzikos sceną grįžta su nauja poproko stilistika ir savos kūrybos muzika.

Plačiau apie ją, naujosios dainos įkvėpimus ir jos pačios draugystes su Monique kalbėjomės laidoje „Delfi premjera“, kurioje pamatysite ir specialų atlikėjos bei grupės pasirodymą ant vieno iš įspūdingų Vilniaus stogų:


Laidos filmavimo užkulisiai:

Pristačiusi naują dainą birželio mėnesį Monique pradeda koncertinį turą po Lietuvą. Vasaros metu atlikėja planuoja aplankyti Nidą, Palangą, Klaipėdą, Birštoną, Kauną ir Vilnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)