Praėjusiais metais Vilnius tarptautiniame HUGSI indekse buvo pripažintas žaliausiu miestu Europoje ir trečiu žaliausiu pasaulyje, rašoma pranešime spaudai. Atlikus tyrimą, kuriam buvo pasitelktas dirbtinis intelektas, nustatyta, kad net 62% viso Lietuvos sostinės ploto sudaro žaliosios zonos (be žemdirbystei skirtų plotų).

Švęsdamas Vilniaus gamtos unikalumą liepos 12-15 dienomis vyksiantis festivalis „Vilnius Ore“ kviečia gyventojus ir miesto svečius didžiausio sostinės parko širdyje pailsėti nuo pernelyg daug per karantiną matytų keturių sienų, o taip pat pasimėgauti gyva muzika kartu su atlikėjais Beissoul ir Einiumi, Jessica Shy, Evgenya Redko ir Linu Adomaičiu.

„Tinkamos vietos organizuoti tokiam renginiui ieškojome dar praėjusią vasarą, o įsibėgėjusi pandemija tik dar labiau pastūmėjo koncertus rengti būtent atvirose erdvėse, kur vasarą ir saugiau, ir smagiau. Norėjome, kad vieta būtų unikali pati iš savęs ir arti Vilniaus, bet pasirodo, jog tokia vieta yra tiesiog po mūsų nosimi“, - prisimena festivalį organizuojančios įmonės „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

„Apvažiavę visas galimas vietas galime tvirtai teigti, kad tokiam renginiui VU Botanikos sodas yra tiesiog idealus, todėl praėjusiais metais čia suorganizavome „Beissoul & Einius“ koncertą ir galutinai įsitikinome, kad ji patinka tiek atlikėjams, tiek fanams. Todėl šiemet nutarėme nesidairyti į šalis. Tikimės, kad liksime VU botanikos sode dar ilgai, nes festivaliui „Vilnius Ore“ – tai tik pradžia“, - pridūrė T. Inčikas.

Festivalio belaukiant, ketvirtadienio rytą Vingio parko VU Botanikos sode buvo surengta spaudos konferencija. Joje dalyvavusios festivalio atlikėjos Jessica Shy ir Evgenya Redko Botanikos sode pasodino po rožę, o vėliau jų laukė staigmena – dainininkės buvo pakeltos į orą karšto oro balionu ir turėjo progą pamatyti sodo panoramą iš paukščio skrydžio.

Jessica Shy ir Evgenya Redko turi labai daug panašumų – abi dainavo chore, mokėsi ir gyveno Londone, daug keliavo po pasaulį, o savo solines karjeras pradėjo 2019 metais, todėl spaudos konferencijoje sulaukė klausimo apie tai, kas pastūmėjo karjerą pradėti būtent Lietuvoje, o ne likti užsienyje.

„Man Lietuva yra gimtas kraštas, todėl išvažiavus į užsienį buvo toks laikas kažko išmokti ir pamatyti kitokio gyvenimo. Mintis grįžti į Lietuvą visada kirbėjo, nes čia gera, ramu, gražu ir žalia. Taip pat labai malonu, kad čia klesti įvairi muzika. Šiuo metu tikrai nekeisčiau Lietuvos į nieką“, - teigė neseniai antrąjį solinį albumą „S.O.S.“ išleidusi Evgenya Redko.

Tuo metu Jessicos Shy, priešingai negu E. Redko, grįžimo į Lietuvą neplanavo: „Grįžau į Lietuvą visiškai atsitiktinai. Keliavau po pasaulį ir dėl tam tikrų aplinkybių grįžau į Lietuvą trumpam. Bet štai, tas „trumpam“ jau tęsiasi antri metai ir dabar tikrai neplanuoju niekur važiuoti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją