Po ilgai trukusio griežto karantino pagaliau galime lengviau atsikvėpti ir pasidžiaugti gyvais koncertais. Antradienio vakarą Vilniuje Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko vienos ryškiausių pastarojo meto atlikėjų, muzikos apdovanojimų „M.A.M.A.“ tradicinės pop muzikos statulėlės laimėtojos Ingos Jankauskaitės solinis koncertas. Dėl didelio susidomėjimo kūrėja rengia net du pasirodymus per vieną vakarą. Visą tą laiką laikomasi griežtų saugumo reikalavimų.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius reikalavimus, į kiekvieną I. Jankauskaitės koncertą galėjo patekti po 150 žmonių. Be klausytojų skaičiaus ribojimų, koncerte buvo numatoma taikyti ir kitas saugumo priemones. Jau pirmojo koncerto metu žmonės privalėjo laikytis saugaus atstumo, dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius, o taip užsiregistruoti iš anksto arba prie renginio vietos.

„Džiaugiamės, kad pagaliau galime vėl dirbti. Į visus saugumo reikalavimus žvelgiame labai rimtai, tad ėmėmės visų įmanomų priemonių. Dar šiandien testavome personalą bei atlikėjus. Visiems koncerte dirbantiems žmonėms privaloma dėvėti respiratorius. Bilietų tikrinimą bei registraciją vykdome lauke, laikantis atstumų. Kiekvienas atvykstantis preciziškai patikrinamas, kad visi galėtume jaustis saugūs, o patalpas bei sėdimas vietas dezinfekuojame prieš kiekvieną koncertą ir po jo“, – apie taikomas saugumo priemones papasakojo vienas iš koncertų organizatorių.

Koncertų išsiilgusiems klausytojams, I. Jankauskaitė sukūrė išties įsimintiną vakarą. Kartu su grupe pirmojo koncerto metu atlikėja pristatė dar praėjusių metų pabaigoje išleistą antrąjį solinį albumą „Tau ir man“, o taip pat ir ryškiausius pastarojo meto savo hitus, tarp kurių ir „Veidrodžiai meluoja“ bei „Mano vienintelis“.

„Man svarbu, kad galime surengti ne akustinį koncertą, o pasirodymą su grupe, tokiu būdu ir toliau tęsti albumo „Tau ir man“ pristatymą, kurio turą nutraukė žinomos priežastys. Tačiau neapsiriboju tik dainomis, kas buvo koncertuose – jau žino, jog poezijos ir kitų kalbamųjų dalykų mano koncerte netrūksta. Man regis, tuo ir skiriasi koncertas nuo albumo klausymo mašinoje. Negali kurt tik sau. Tai beprasmiška. Klausytojas būtinas – jo širdis bei emocijos ir yra tas mano kovos laukas. O tam reikalui kaukės netrukdo“, – atvirauja žinoma atlikėja.

Pasak kūrėjos, prisitaikant prie naujų gyvenimo taisyklių, svarbu vertinti kiekvieną akimirką, o tokius koncertus vertinti ne klausytojų kiekiu, bet nepamirštamomis akimirkomis.

„Man regis, visi šiek tiek atšalo ankstesniems rekordams, kai buvo svarbu kiek žmonių atėjo, kokioje salėj vyko ir taip toliau. Dabar liko esmė – pati galimybė daryti tai, kam esi skyręs gyvenimą“, – teigia antradienio vakarą koncertuojanti atlikėja I. Jankauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)