Gyvąja lietuviškos muzikos legenda tapęs kompozitorius Kęstutis Antanėlis dar 1982 metais drauge su plunksnos meistru Sigitu Geda Jaunimo teatro trupei patikėjo savo kūdikį – unikalią lietuviškąją Williamo Shakespeare’o tragedijos „Romeo ir Džiuljeta“ muzikinę versiją.

Nemirtinguosius įsimylėjėlius Romeo ir Džiuljetą „Siemens“ arenoje, kaip ir premjeros metu, įkūnys Marijonas Mikutavičius ir Erica Jennings („Skamp“). Romeo draugais - Merkucijumi - taps grupės „In Culto“ siela Jurgis Didžiulis, o Benvolijumi – Keistuolių teatro aktorius Dalius Skamarakas. Nepažabojamojo Džiuljetos pusbrolio Tebaldo temperamentą demonstruos aktorius Tomas Žaibas.

Režisieriaus Aido Giniočio ir choreografės Vestos Grabštaitės novatoriškas roko operos interpretacijas įgyvendins visa Keistuolių teatro trupė su jaunąja aktorių karta. Keistuoliams, nuo pat kūrybinės veiklos pradžios formavusiems savitą muzikinį teatrą, „Meilė ir mirtis Veronoje“ – jau 6-asis muzikinis spektaklis, skirtas nebe vaikams.

Fra Lorenco lūpomis amžinos meilės istoriją pasakos Keistuolių teatro aktorius Andrius Kaniava. Tuo tarpu Džiuljetos auklės ir tėvo vaidmenis sukurti mielai sutiko vyresniosios kartos favoritai Birutė Dambrauskaitė ir Virgis Stakėnas, o Veronos kunigaikščio Eskalo vardu veroniečius valdys gyvasis klasikas Juozas Erlickas.

Kūrinį aranžavo kompozitorius Gintautas Venislovas, muzikantams talkino garso režisierius Artūras Pugačiauskas, dainuos visoje Europoje garsus choras „Brevis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją