Šiemet vienas didžiausių metų muzikos renginių vyko pagal visus saugumo reikalavimus - tiek organizatoriai, tiek svečiai, o taip pat ir žiniasklaidos atstovai prieš apdovanojimus turėjo atlikti koronaviruso testus, taisyklės taip pat numatė laikytis socialinio atstumo bei dėvėti kaukes.

Šis iškilmingas vakaras garsiems atlikėjams buvo ir puiki proga prisiminti, ką reiškia pozuoti fotografams ant raudonojo kilimo bei, žinoma, pasipuošti. Kaip atrodė ir kokiomis nuotaikomis su žurnalistais dalijosi į renginį susirinkusios garsenybės ant raudonojo kilimo, galite pamatyti ir perskaityti ČIA.

„Nesvarbu, kad esame išvarginti pandemijos ir nuo jos labiausiai nukentėję, mes – muzikantai, menininkai vis tiek sukaupėme jėgas, kad švęstume muzikos šventę, kuri mums yra labai svarbi. Nors ir negalime koncertuoti didelėse arenose ir stadionuose, mes kuriame, dainuojame dainas ir norime šventę švęsti, – dar savaitės pradžioje pranešime spaudai kalbėjo televizijos šou prodiuseris, grupės „BIX“ siela Saulius Urbonavičius-Samas. – M.A.M.A tikrai bus didelė šventė akims ir ausims, su įspūdingais pasirodymais ir galinga istorija. Bus gera prisiminti, kokį ilgą ir svarbų kelią mes nuėjome. Tegul tai įkvepia tikėjimo, kad viskas grįš, ir su dar didesne jėga. Anksčiau ar vėliau vėl džiaugsimės didžiausiais koncertais ir miniomis žmonių, pasiilgusių džiaugsmo ir gyvenimo šventės.“

Daugiau apie renginio užkulisius ir detales laidoje „Delfi premjera“ papasakojo S. Urbonavičius-Samas, Vaidotas Valiukevičius ir Jonas Nainys:


Organizatoriai skelbė, jog jubiliejiniame M.A.M.A 2020 renginyje pasirodys „The Roop“, OG Version, Virgis Stakėnas su Keanu Blunt, „Sisters On Wire“ ir kiti. Taip pat iš „Žalgirio“ arenos bus tiesiami muzikiniai tiltai į kitas Kauno miesto vietas, kuriose lauks Justinas Jarutis, „Saulės kliošas“. O jautriausius, linksmiausius ir skandalingiausius M.A.M.A 10-mečio įvykius bei legendines dainas primins istoriniai įrašai.

Renginio akimirkos:

Ceremonijos vedėjais šiemet tapo populiarūs dainų kūrėjai, atlikėjai bei aktoriai Inga Jankauskaitė ir Vidas Bareikis.

M.A.M.A muzikos apdovanojimų įteikimas

M.A.M.A apdovanojimus Inga vedė pirmą kartą. Šią misiją ji įgyvendino drauge su kolega Vidu Bareikiu, kuris jau yra dirigavęs M.A.M.A 2018 ceremonijai drauge su TV laidų vedėju, humoristu Justinui Jankevičiumi.

„Nors ir kokie sunkūs, o kažkam netgi tragiški buvo praėjusieji metai, gyvenimas vis tiek eina į priekį. Bet kokiu atveju 2020-ieji buvo pilni muzikos, naujų dainų ir albumų, TV koncertų, pasirodymų internete, netgi naujų „karantininių” atlikėjų gimimų ir proveržių. Todėl manau, kad tikrai turime nepraleisti progos pasidžiaugti, pagirti, paminėti visų mūsų glaudžios muzikinės šeimos narius. Esu labai laimingas ir dėkingas visai M.A.M.A šeimai, kad šie apdovanojimai įvyks ir džiaugiuosi dėl vedėjo vaidmens bei užduočių”, – prieš renginį kalbėjo V. Bareikis.

Beje, tam tikrais epizodais vedėjams teko įsitaisyti prie nominantams skirtų stalelių, – tiek I. Jankauskaitė, tiek V. Bareikis šiais metais pretendavo į M.A.M.A apdovanojimus net keliose kategorijose.

Šįvakar buvo įteikta 16 statulėlių. Iš viso Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A jau išdalintos 122 statulėlės. Rekordininkai – nebeegzistuojantis duetas „Leon Somov & Jazzu“ – savo karjeroje jie pelnė 11 statulėlių. Vėliau Justė Arlauskaitė-Jazzu pelnė dar 6 apdovanojimus kaip solo atlikėja.

Pirmąją statulėlę kaip Geriausias koncertinis atlikėjas pelnęs renginio vedėjas Vidas Bareikis nuo scenos dėkojo „savo viso gyvenimo meilei“ Indrei Stonkuvienei, trims vaikams – savo sūnui Adui bei Indrės atžaloms Pranciškui su Cecilija, savo tėvams.

M.A.M.A. metų koncertinis atlikėjas: Vidas Bareikis

Kiti į sceną atsiimti apdovanojimo lipo „The Roop“, laimėję Metų proveržio kategorijoje. Grupės nariai sakė, kad po 10 muzikinės karjeros metų, tai – pirmasis jų apdovanojimas. Todėl visiems, kas siekia parodyti savo kūrybą pasauliui, verta stengtis ir nemesti kelio vos nutikus kažkokiai nesėkmei. Vyrai dėkojo ir savo antroms pusėms, vadybai, įrašų kompanijai „Warner Music“.

M.A.M.A. metų proveržis THE ROOP

Free Finga laimėjo statulėlę kaip Geriausias Progresyvios popmuzikos atlikėjas. Atlikėjas sakė, jog daugiau už jį scenoje nuveikė Angelou ir Keanu Blunt, tačiau jis apdovanojimą paima už visus kartu.

Kitą statulėlę laimėjo OG Version - jis tapo Metų hiphopo atlikėju. Scenoje Dominykas Ježerys OG Version dėkojo savo sužadėtinei Karolinai Meschino ir jųdviejų naujagimei dukrai Isabellei, kuri tėvų, anot reperio, laukia prie televizoriaus. Taip pat dainininkas užsiminė, kad praėję metai nebuvo lengvi - kai kurie tiltai liko, kai kurie griuvo, taip turėdamas omenyje, greičiausiai, savo nutrūkusius santykius su buvusiu draugu ir grupės nariu Remigijumi Daškevičiumi-Remiu. Nulipdamas nuo scenos atlikėjas parodė į kamerą vidurinį pirštą.

Dominykas Ježeris, Karolina Meschino

Metų roko grupe Andrius Mamontovas paskelbė „ba.“, tačiau apdovanojimo į sceną pasiimti žengė visi šios kategorijos nominantai kartu.

„Solo Ansamblis“, kurie gavo apdovanojimą kaip Geriausia alternatyvi grupė. Tokią pat statulėlę grupė prisipažino laimėjusi ir prieš 2 metus. Tai kol kas vieninteliai muzikantai, šį vakarą ne tik dėkoję artimiausiems už palaikymą, bet ir pasiuntę socialinę žinutę apie visų žmonių lygybę, nepriklausomai nei nuo lyties, nei nuo orientacijos, nei nuo pažiūrų.

„Nemeluosiu, esu įsivaizdavęs šį vaizdą, kaip atsiimu apdovanojimą, jausmas panašus – labai geras, bet daug atsakomybės“, – sakė kaip Geriausias elektroninės muzikos atlikėjas apdovanotas Jonas Nainys-Jovani.

M.A.M.A metų elektroninės muzikos atlikėjas Jovani

„Solo Ansamblis“ laimėjo ir Geriausio vaizdo klipo kategorijoje už dainą „Dansingas“. Atlikėjai dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie vaizdo klipo gimimo, šeimoms.

LATGA specialus apdovanojimas atiteko garsiam ir itin produktyviam kompozitoriui Vytautui Bikui, kurio kūrinius atlieka daug Lietuvos garsių atlikėjų bei grupių.

„The Roop“ į sceną atsiimti apdovanojimo lipo ir antrąkart – jie laimėjo ir Geriausios popmuzikos grupės titulą. Vaidotas Valiukevičius juokėsi, kad iš alternatyvios/indie grupės jie tapo popgrupe, tačiau dėl to neliūdna, nes pop reiškia „populiaru“.

Statulėlę laimėjo ir kita šio renginio vedėja I. Jankauskaitė. Dėkodama už apdovanojimą atlikėja ačiū sakė šeimai, mylimąjam, draugams, komandai.

M.A.M.A metų tradicinės pop muzikos atlikėja Inga Jankauskaitė

Apdovanojimas už Geriausią metų dainą atiteko „The Roop“ - tai trečia šį vakarą gauta grupės statulėlė.

Metų albumą įrašę „Solo Ansamblis“, atsiimdami trečiąją statulėlę, nuo scenos perskaitė sergančio kolegos parašytą žinutę ir juokavo, kad teks pirkti spintą apdovanojimams susidėti.

Apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus gavo Kazimieras Šiaulys.

Metų atlikėju paskelbtas Vidas Bareikis dėkojo ir savo buvusiai žmonai Jurgai Šeduikytei, kuri taip pat pretendavo į šią statulėlę.

Paskutiniai į sceną lipo "The Roop", tapę vakaro rekordininkais ir pelnę jau ketvirtą statulėlę Geriausios metų grupės kategorijoje.

Šių metų apdovanojimų kategorijos, nominantai ir laimėtojai (paryškinti):

METŲ ALBUMAS:

– Inga Jankauskaitė „Tau ir man“
– Abudu „Gaisras“
– Solo Ansamblis „Olos“
– Beissoul & Einius „Questions in the Dark“
– Happyendless „Utopia“

METŲ ALTERNATYVOS GRUPĖ/ATLIKĖJAS

– EGOMAŠINA
– Graži ir Ta Galinga
– Kamanių šilelis
– shishi
– Solo Ansamblis

METŲ ATLIKĖJAS/ATLIKĖJA

– Inga Jankauskaitė
– Jurga
– Monika Liu
– OG Version
– Vidas Bareikis

METŲ ELEKTRONINĖS MUZIKOS GRUPĖ/ATLIKĖJAS

– Beissoul & Einius
– Happyendless
– Jovani
– Ten Walls
– Solo Ansamblis

METŲ GRUPĖ

– ba.
– Beissoul & Einius
– Happyendless
– Solo Ansamblis
– The Roop

METŲ HIPHOPO GRUPĖ/ATLIKĖJAS

– Flying Saucer Gang
– Ironvytas
– OG Version
– Omerta
– Vilniaus Energija

METŲ KONCERTINĖ GRUPĖ/ATLIKĖJA(S)

– Jazzu
– Lilas ir Innomine
– OG Version
– Solo Ansamblis
– Vidas Bareikis

METŲ KŪRINYS/DAINA

– Vidas Bareikis „Aš nepamesiu savo dainos“
– Sisters On Wire „Mėlyna Mėlyna“
– The Roop „On Fire“
– Saulės kliošas „Paskambink man“
– Monika Liu „Vaikinai trumpais šortais“

METŲ POPMUZIKOS GRUPĖ/ATLIKĖJA(S)

– Jazzu
– Justinas Jarutis
– Sisters On Wire
– The Roop
– Vidas Bareikis

METŲ PROGRESYVIOS POPMUZIKOS GRUPĖ/ATLIKĖJA(S)

– Angelou
– Free Finga
– Keanu Blunt
– MeandI
– Paula

METŲ PROVERŽIS

– Abudu
– FC Baseball
– Jessica Shy
– OG Version
– The Roop

METŲ ROKO GRUPĖ/ATLIKĖJA(S)

– Abudu
– Akli
– ba.
– jauti
– shishi

METŲ TRADICINĖS POPMUZIKOS GRUPĖ/ATLIKĖJA(S)

– Inga Jankauskaitė
– Man-go
– Saulius Prūsaitis
– Studija
– Virgis Stakėnas

METŲ VAIZDO KLIPAS

– Solo Ansamblis „Dansingas“
– Keanu Blunt „Išvažiuoju“
– Free Finga „Manęs daugiau“
– The Roop „On Fire“
– Jurga „Try Me“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)