Vis dėlto kaip teigia dainininkė Gabija, atpažįstama iš televizijos projekto „Lietuvos balsas“, gali arba kažko laukti arba imti ir daryti. Būtent tokiomis mintimis, nepaisydama griuvusių planų, šiuos metus Gabija pasitiko išleisdama savo kūrybos dainą. Ir, ko gero, fortūna nusišypsojo ir apdovanodama už drąsą atlikėjai atsiuntė didžėjų BeLeo, rašoma pranešime spaudai.

Sujungę muzikines pajėgas, šiandien jie pristato šokių muzikos ritmais persmelktą dainos „Skauda“ remiksuotą versiją.

Netikėti lemtimi, ko gero būtų sunku, žinant BeLeo ir Gabijos susipažinimą. Kaip teigia dainininkė, jų pažintį lėmė bendradarbiavimas su kitu muzikantu.

„Su BeLeo susipažinome prieš keletą metų kartu dirbdami įvairiuose renginiuose, kuriuose būdavo ir mūsų bendras pažįstamas, saksofonistas Jonas Sikorskis, - pasakoja atlikėja. – Abu mėgstame domėtis muzikinėmis tendencijomis ir, žinoma, kolegų kuriama ir propaguojama muzika. BeLeo kūryba man pasirodė tinkama ir stilistiškai artima, todėl tikrai apsidžiaugiau gavus pasiūlymą įnešti naujų spalvų į dainą“.

Toliau apie dainos kūrybos etapus istoriją pratęsiantis didžėjus atskleidžia, kad išgirdus pirminę dainos versiją, galvoje iš karto pradėjo suktis mintys ir dėliotis aktyvesnė muzika.

„Sausį išleistas kūrinys „Skauda“ pasirodė savitai žavus ir artimas, todėl į jį pažiūrėjau iš savo perspektyvos. Daina tapo kiek aktyvesnė, tačiau neprarado ir savo žavesio, leidžiančio pažiūrėti į kūrinį „Skauda“ kiekvienam pagal save, pagal savo patirtis, išgyvenimus ir optimistiškai žvelgti į ateitį“, - apie kūrybos procesus pasakoja žinomas didžėjus.

BeLeo/ Foto: Greta Gedminaitė

Dar išleisdama originalią savo kūrybos dainos „Skauda“ versiją, Gabija atviravo, kad ši daina – daugiau nei pusmetį trukęs procesas. Gludintas ir asmeniniais potyriais pripildytas kūrinys neša stiprią ir aiškią žinutę.

„Akimirkos, kai šios dainos užuomazgos išvydo dienos šviesą, jaučiant stiprias emocijas dėl asmeninių išgyvenimų, leido dainai tiesiog pačiai pasirašyti ir galiausiai pasiekti klausytojus. Tikiu, kad būtent stipri emocija, gimstanti iš skausmo ir meilės, leidžia atsirasti daugeliui dainų. Ne išimtis ir daina „Skauda“, - pirminės dainos versijos ištakas pasakoja dainininkė.

Sinergiją tarp kuriamos emocijos ir muzikos pajautęs didžėjus atviravo apie pasirinkimą palikti svarbiausius dainos akcentus: „Norėjosi, kad išliktų stiprus Gabijos vokalas, persmelktas jausmų ir asmeninių išgyvenimų, kurie būtent ir suteikė gyvenimą originaliai šios dainos versijai“, - teigia BeLeo.

Vis dėlto muzikantai vieningai sutaria, kad bendradarbiavimas buvo išties paprastas ir galutinė kūrinio versija dienos šviesą išvydo gana greitai.

„Remiksuota dainos versija gimė, palyginus, gana greitai ir ypatingų iššūkių nebuvo, - pasakoja Gabija. - BeLeo iš savo pusės papildė kiek aktyvesniu ritmu, priverčiančiu ne tik išgirsti, bet ir pajudėti. Labai džiaugiuosi, kad mano muziką, kurioje sudėjau daug savęs, klausytojai galės išgirsti įvairiomis spalvomis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)