Ironvytas taip pat buvo ypatingai produktyus 2020 metais ir 2021 žada nustebinti savo gerbėjus netikėtomis kolaboracijomis, o šiandien atlikėjai pristato savo bendrą darbą – „Rimti bachūrai nešoka“, rašoma pranešime spaudai.

„Kūrinys „Rimti bachūrai nešoka“ buvo sumanytas dar praeitais metais. Su „Golden Age Rec“ idėjiniu parneriu Gexx dirbome studijoje. Kūrėme vieną iš mano šokių muzikos kūrinių ir galvodami pagrindinį dainos motyvą: kaip jį padaryti „išjudinantį“, kad klausytojas, tik išgirdęs, šoktų, Gexx ištarė frazę – „Bet gi rimti bachūrai nešoka“. Nuo tos frazės viskas ir prasidėjo. Sparnuota frazė tapo dainos priedainiu. Kūrybos procesas nestokojo geros nuotaikos. Supratome, kad čia reikia dar vieno „bachūro“, o kas pas mus iš muzikantų rimčiausias bachūras? Žinoma – Ironvytas,“ – paaiškino atlikėjas.

„Dar vasarą dažnai svečiuodavausi Klaipėdoje ir kartą užsukus pas chebrą į studiją jie užleido šį kūrinį ir pasiūlė „užšokti savo raimu“ ant jo. Aš iškart sutikau ir puoliau rašyti tekstą, o jau po poros valandų mes jau turėjome pilną kūrinį. Kai idėja gera ir patinka, tuomet ir kūrybinis procesas neužtrunka“, – sakė Ironvytas.

Vaizdo klipo filmavimo planus apsunkino karantinas. Tarpmiestinio judėjimo ribojimai vis trukdė muzikantams susitikti viename mieste ir nufilmuoti vaizdo klipą.

„Dar nuo pernai metų vidurio mes planavome nufilmuoti vaizdo klipą šiai dainai, tačiau karantino ribojimai ypatingai trukdė. Juk negalima būriuotis daugiau nei dviems šeimos ūkiams, o jei mus su Krisčiu filmuos tik vienas operatorius, mes būsime jau trys šeimos ūkiai. Absurdas. O dar nuo gruodžio mėnesio vyriausybė apribojo judėjimą tarp savivaldybių. Jautėmės kaip kaliniai, įkalinti ne tik savo miestuose, bet įkalinti ir kūrybos rėmuose.

Bet kas neieško išeičių, tas jų neranda. Visuose ribojimuose yra numatytos išimtys, todėl filmavimo darbams teko pasiruošti labiau nei įprastai: daugiau popierizmo, biurokratijos ir štai šiais nelengvais laikais mes jums pristatome šviežią, dar sniegu kvepiantį, vaizdo klipą: Kristis ir Ironvytas – „Rimti bachūrai nešoka“, – klipo kūrimo vingrybes pristatė Ironvytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)