Vasario 16 d. Alen Chicco pristatė antrąjį savo debiutinio EP albumo kūrinį „Kelias“, o dabar daina papildyta ir vaizdu.

Atlikėjas šį kūrinį dovanoja Lietuvai jos laisvės dienos proga. Tačiau kartu atlikėjas pabrėžia kontrastą laisvių, už kurias kovojo visi, tačiau kurios yra pasiekiamos ne visiems, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuva visiškai laisva bus tik tada, kai kiekvienas joje, be išimties, galės mylėti laisvai! Lietuvos kultūriniame popmuzikos ir meno diskurse apie LGBTQIA+ žmonėms aktualias temas ir šiaip apie jų gyvenimo istorijas nekalbama arba kalbama itin mažai. Ši daina – kaip tik apie tokio žmogaus kelią, vidinį pasaulį ir begalinį troškimą gyventi drąsiai, laisvai ir nereaguojant į iš visuomenės pasąmonėje įsitvirtinusių baimių kylančią kritiką“, – teigia Alen Chicco.

Jo įsitikinimu, užklupus sunkumams, žmogus dažnai atsigręžia į muziką kaip palaikymo ir pagalbos formą.

„Kiekvienas norime artimo kūrinio, kuris atspindėtų mūsų vidinį pasaulį ir jo vyksmą. Prieš penkiolika metų būčiau norėjęs, kad kažkas Lietuvoje sukurtų tokią dainą. Ką ten prieš penkiolika – prieš kelerius metus tai irgi būtų buvusi šventė. Deja, sau artimą skambesį radau tik angliškai kurtoje muzikoje. Tokiai dainai neatsiradus lietuvių kalba, nusprendžiau imtis iniciatyvos ir sukurti ją pats. Žinau, kad dabar kažkas ieško būtent tokio kūrinio“, – sako atlikėjas.

Alen Chicco sako, jog tai viena iš seniausiai sukurtų jo dainų, kuri anksčiau buvo beveik dainuojamosios poezijos žanro daina.

„Nusprendžiau, kad šiame albume sujungsiu du savo pasaulius: klasikinį/lyrinį su future pop ir „drag“. Daina tapo alt-pop queer žmogaus vidinio išsilaisvinimo himnu. Ir iš tiesų, tai labai asmeniška ir intymi istorija, apvilkta modernios, pakilios muzikos „drabužiu“, – pasakoja Alen Chicco.

Kūrinio aranžuotę atlikėjas kūrė drauge su muzikos prodiuseriu Faustu Venckumi.

Kalbėdamas apie kūrinio vizualizaciją, Alen Chicco teigia, kad tai nėra muzikinis klipas, tai labiau vaizdai, kurie ritmingai seka melodiją ir istoriją, slypinčią joje.

„Daugelis vaizdų – iš mano kasdienio gyvenimo ir pasirodymų. Toks sumanymas užgimė suvokus, kad įprasto formato klipui biudžeto bei sąlygų šiuo sudėtingu laikotarpiu nėra, tačiau kasdienės akimirkos gali puikiai, gal netgi ir geriau, atspindėti dainos turinį“, – pasakoja atlikėjas.

Šią idėją atlikėjui įgyvendinti padėjo Vokietijoje dirbanti režisierė Milda Malcytė, o vizualizaciją surežisavo ir nufilmavo pats, su asistentės Dovilės Andriulionytės pagalba.

Alen Chicco savo naująjį kūrinį skiria tiems, kurie jaučiasi kitokie, užguiti, queer, pasiklydę.

„Mes esame nuostabūs žmonės, kaip ir visi kiti nuostabūs žmonės, tiesiog einame skirtingais keliais. Tai daugiau negali būti tabu, pagaliau išdrįskime eiti savo keliu“, – dainą pristato Alen Chicco.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)