Pirmąjį 2020 metų liepos savaitgalį Palangos miesto policijos komisariato pareigūnai sulaukė per dešimt dėl triukšmo besiskundžiančių asmenų skambučių. Visų pranešėjų teigimu, garsi muzika sklido iš Palangoje esančios vilos, kurioje vyko trijų dienų festivalis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Palangos miesto policijos komisariato pareigūnai. Ištyrus visas su įvykiu susijusias aplinkybes bei atlikus apklausas, tyrimui vadovavęs prokuroras priėmė nutarimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą, nes nepadaryta veikia, turinti baudžiamojo nusižengimo požymių.

Prokuroro teigimu, siekiant užkirsti kelią neteisėtai veikai, ne visuomet yra tikslinga taikyti pačią griežčiausią priemonę – baudžiamąją atsakomybę. „Pripažįstant vienas ar kitas veikas nusikaltimu ar kitokiu teisės pažeidimu, reikia įvertinti, ar tų pačių rezultatų negalima pasiekti kitomis, su kriminalinių bausmių taikymu nesusijusiomis, priemonėmis. Objektyviai įvertinus surinktą šio tyrimo informaciją, priimtas sprendimas taikyti administracinių nusižengimų teiseną“, – teigė prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta informacija sprendimui dėl administracinės atsakomybės taikymo perduota Klaipėdos AVPK Palangos miesto policijos pareigūnams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)