„This Moment“ – tamsus, svajingas, nostalgiškas, tarantinišku gitarų skambesiu puoštas, tarsi iš senos vinilinės plokštelės ataidintis kūrinys. Šia daina muzikantai mėgina sugauti skriejantį laiką, kartu sau ir kitiems primindami, kad praeities pakeisti neįmanoma ir graužtis dėl to, kas įvyko arba dėl to, kas neįvyko, neverta. Tad kūriniu „This Moment“ mėginama sučiupti tą dabarties akimirką, nuo kurios žvelgiama tik į priekį, rašoma spaudos pranešime.

„Simboliška, kad ši daina buvo pati pirmoji, kurią sukūrėme. Nuo jos tarytum atsispyrėme ir galutinai apsisprendėme žengti į kitą savo gyvenimo etapą, o praeities skaudulius palikti ten, kur jiems ir vieta – praeityje. ‘This Moment’ ragina neužmiršti, kad tai, ką iš tiesų galime pakeisti, lemti ar sukurti egzistuoja tik ateityje“, – pasakoja „Sun Francisco“ nariai Giedrė ir Maksas.

„Sun Francisco“ nariai džiaugiasi, kad dainų idėjas „atspėja“ ir jas itin skoningai papildo Lietuvoje puikiai žinomas muzikos prodiuseris Snorre Bergerudas, su kuriuo bendradarbiaujant „Ymir Audio“ studijoje įrašytas visas mini albumas: „Nieko nežinodamas apie mūsų sugalvotas dainos vizualizacijas, Snorre praturtino dainą ir tiksinčio laikrodžio garsu, kurio nebuvo juodraštiniame kūrinio variante. Būtent laikrodį buvome pasirinkę kaip pagrindinį šios dainos simbolį.“

Kaip ir kitų mini albumo dainų atveju, „This Moment“ klipą kūrė patys „Sun Francisco“ nariai.

„Norime, kad kiekvienas mūsų kūrinys turėtų ne tik girdimąją, bet ir regimąją plotmę. Ne išimtis ir naujausia daina, kurios klipą-vizualizaciją pavertėme atsisveikinimo su praeitimi metafora. Žinoma, ne visi kažkada įvykę dalykai yra blogi – šiltas akimirkas malonu ir reikia prisiminti. Mūsų dainos ir klipo idėja nukreipta į nuolatinę savęs graužatį ir apgailestavimą, kuriems, norint susikoncentruoti į ateitį, mūsų manymu, būtina tarti sudie.“

„Sun Francisco“ nariai Giedrė ir Maksas – semiotikos magistrai (Cum Laude ir Magna Cum Laude), tad neatsitiktinai muzikantai kuria ir ieško reikšmių skirtingų komunikacinių sistemų dermėje: „Studijos ne tik padovanojo mums vienas kitą, bet ir išmokė, kad viskas yra reikšminga. Semiotikos studijų metais analizavome kitų sukurtus literatūros tekstus, filmus, reklamas ir pan., o dabar patys mėginame prisijaukinti kūrėjo vaidmenį ir žaisti žodžių, garsų, vaizdų reikšmėmis.“

Kūrybinio polėkio ir potencialo duetui netrūksta: Maksas taip pat baigęs medijų studijas Anglijoje, o Giedrė, antrosios vietos laimėtoja pirmajame „Lietuvos balso“ sezone, ką tik apgynė humanitarinių mokslų daktaro disertaciją apie žodžių ir muzikos sąveikas. Bet didžiausias įkvėpimas kurti, anot muzikantų – prieš metus gimusi dukrytė.

Dueto nariai sėkmingai derina ne tik šeimyninį gyvenimą, įvairiausias veiklas, bet ir muzikinius stilius. Debiutiniame „Sun Francisco“ mini albume „Nice to Meet You“ originaliai jungiasi industrinio ir alternatyvaus roko, indie elektronikos, synthwave, electro pop ir kt. muzikiniai stiliai. Pirmos dvi dainos – „Nice to Meet You“ ir „Millionaire“ – jau pasiekiamos visose muzikos pasiklausymo platformose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)