Ką reiškia augti garsioje šeimoje?

Pablo Dylanas augo menininkų šeimoje. Jo vaikystė prabėgo filmavimo aikštelėse, kuriose dirbo jo tėvas režisierius ir prodiuseris Jesse Dylanas, arba senelio koncertų užkulisiuose.

Kaip viename interviu pasakoja pats atlikėjas, šeimos namuose visada skambėjo muzika, o jis nuo mažumės grojo pianinu, vėliau – gitara. Kai Pablo sukako šešeri jis pirmą kartą išgirdo Eminemą: „Man nunešė stogą.“ Vėliau didžiu įkvėpimu jaunuoliui tapo Kanye Westas. O apie savo žymųjį senelį Pablo yra pasakęs: „Jis yra savo laikų Jay-Z.“

Pasaulis pirmą kartą apie tokį Bobo Dylano anūką išgirdo tada, kai jis nusprendė tapti reperiu. Tačiau tai nebuvo sėkmės istorijos pradžia, nes Pablo susilaukė daugybės piktų komentarų ir įžeidinėjimų: „Ši skaudi patirtis privertė suprasti, kad noriu tapti visų laikų geriausiu muzikantu. Taip pat tai, kad to pasiekčiau turiu įdėti labai daug darbo“, – itin retai viešai kalbantis Dylanas pasakojo specialiame interviu „Rolling Stone“ žurnalui.

Pablo tapo po ilgo laiko pirmuoju Dylanų klano nariu, kuris skinasi kelią muzikoje. Prieš kelis dešimtmečius tai nesėkmingai bandė padaryti Pablo dėdė Jakobas.

P. Dylanas po nesėkmingų bandymų repuoti, susitelkė į prodiuserinį darbą studijoje. Jis netgi dirbo su tokiais atlikėjais kaip Erykah Badu ar A$AP Rocky.

Naujas etapas – visai kitas skambesys

Patirtas spaudimas dėl užkeltų lūkesčių būnant vieno iškiliausių XX a. dainų rašytojo ir atlikėjo anūku, privertė Pablo suprasti ir daugiau dalykų. Jis panoro ne tik atrasti savo balsą, bet ir prisidėti prie pokyčių pasaulyje pradėdamas nuo mažų dalykų.

Nieko nelaukdamas Pablo su gitara rankose leidosi į kelionę – grojo kiekviename bare, kuriame jį priėmė, taip pat – gatvėse ir netgi lyjant lietui. Vėliau jis padarė pertrauką užsirakindamas studijoje, kur pratęsė savo muzikines paieškas. To atsiribojimo rezultatą galima išgirsti 2021 m. pasirodžiusiame Pablo Dylano EP albume „Solitude“.

Pablo Dylano senelis taip pat nesnaudžia. Pernai išleido jau 39-ąjį ir dar dvigubą albumą „Rough and Rowdy Ways“, kuris muzikos kritikų buvo įvardintas kaip genialus darbas. Albumo vainikuoja netgi 17 minučių kūrinys „Murder Most Foul“, kurioje plėtojama J. F. Kenedžio nužudymo tema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)