„Nusprendžiau atsisakyti CBSO (Birmingamo miesto simfoninio orkestro, red.) muzikos direktorės pareigų 2021-2022 m. sezono pabaigoje ir džiugiai priėmiau pasiūlymą 2022-2023 m. sezoną būti pagrindine kviestine dirigente.

Šis sprendimas – labai asmeniškas, atspindintis mano norą atsisakyti organizacinės ir administracinės atsakomybės vadovaujant šiuo konkrečiu gyvenimo momentu ir daugiau dėmesio skirti tiktai muzikinei veiklai.

Labai žaviuosi CBSO muzikantais ir džiaugiuosi, kad ateinančiais metais dar muzikuosime kartu“, – oficialiame pareiškime rašė dviejų vaikų mama.

Slippedisc.com šešerius M. Gražinytės-Tylos darbo metus vadina levitaciniais. Kiekviena repeticija buvo pakili ir įkvepianti. Muzikės vadovavimo laikotarpiu buvo pristatyta daug svarbių naujų darbų.

Tapusi Birmingemo simfoninio orkestro dirigente, lietuvė nuskambėjo viso pasaulio žiniasklaidoje. Taip pat ji yra dirbusi dirigente Los Andželo filharmonijoje.

M. Gražinytė-Tyla yra buvusi Zalcburgo valstybinio teatro muzikos direktorė. Tarp kitų išskirtinių jos pasiekimų – sutartis su legendine klasikinės muzikos įrašų leidybos kompanija „Deutsche Grammophon“: ji yra pirmoji moteris dirigentė, su šia kompanija turinti ilgalaikę sutartį. 2019 m. vasarį tarptautinis interneto portalas „Classic FM“ ją paskelbė geriausia pasaulyje dirigente moterimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)