„Dainos idėja užsimezgė vieną apniukusią vasaros dieną žygyje iš Pervalkos į Preilą“, – prisimena muzikantas. Andrė papildo: „Tądien jūra buvo rami ir lygi kaip veidrodis, tačiau mūsų viduje virė audros, abu neturėjome nuotaikos. Tas nesutapimas tarp išorės ir vidaus jausmų išprovokavo dainos žodžius. Jie kūrėsi beeinant, brolis vos spėjo rašytis į telefoną“.

Grįžę į namus Pervalkoje jiedu nepametė minties ir pabaigė paplūdimyje užsimezgusį dainos tekstą. Netrukus atsirado ir muzika: „Džiaustydama skalbinius pradėjau niūniuoti melodiją, Justinui ji patiko. Galiausiai jis pasitelkė savo talentą, nuostabų balsą, kartu parašytą tekstą ir per kelias dienas sukūrė „Rami“, – pasakoja Andrė.

„Rami“ vaizdo klipas buvo nufilmuotas toje pačioje vietoje, kur ir prasidėjo ši daina – atkarpoje tarp Pervalkos ir Preilos. Jį filmavo ilgametis Justino Jaručio kolega, operatorius Mikas Zabulionis. Dainos prodiuseris – Paulius Vaicekauskas, žinomas plucando pseudonimu. Pianino partiją įraše atliko muzikantas Giedrius Nakas.

Tai yra ne pirmas kartas, kai Andrė prisiliečia prie brolio kūrybos. Tiesa, iki šiol ji prisidėdavo minimaliai: parašydavo trūkstamą dainos stulpelį ar priedainį, o šįkart sukūrė ne tik didelę dainos teksto dalį, bet ir priedainio melodiją.

„Sesė nuo pat pradžių yra mano didžioji palaikytoja. Kai atvažiavau į Vilnių, ji vesdavosi mane į įvairius renginius, pažindino su daugybe įdomių žmonių, buvo pirmoji mano kūrybos gerbėja“, – Andrės vaidmeniu savo gyvenime džiaugiasi Justinas.

Andrė Balžekienė yra kino teatro „Pasaka“ vadovė, kurios gyvenime visada yra vietos kinui, knygoms, muzikai ir menui: „Mane labai džiugina tai, kad Justinas man yra ne tik brolis. Mudu esame susieti daugiau nei šeimos ryšiu. Abu dirbame kultūros srityse, nuolat keičiamės įkvėpimais, naujienomis, nuomonėmis. Panašiai mąstome ir kūrybiškai.“

Justinas Jarutis jau vasario pabaigoje planuoja pristatyti savo antrąjį solinį albumą, tačiau daugiau detalių kol kas neatskleidžia. Tikrai aišku, kad albume skambės singlai „Tavęs“, „Savęs“, ir, žinoma, „Rami“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)