Radijo stoties atstovų pateikti pretendentai, kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, internetiniame balsavime sulaukė beveik 100 tūkst. klausytojų balsų, o antradienį tiesioginiame radijo eteryje kas valandą buvo skelbiami įvairių kategorijų laureatai.

„Žinojome, kokie svarbūs šie apdovanojimai ne tik atlikėjams, kūrėjams, bet ir mūsų klausytojams, todėl šiais metais džiaugiamės, kad žiūrovų kiekio neribojo jokios arenos – apdovanojimų transliaciją girdėjo šimtatūkstantinė klausytojų auditorija. Sakome ačiū jums, kad esate kartu ir pažadame toliau groti gražiausią lietuvišką muziką!” – sakė „Lietaus“ programų direktorė Vaida Žemaitytė-Skirmantienė.

Metų duetu šiemet tapo Džordana Butkutė ir Donatas Montvydas. Metų tekstų autoriaus statulėlė perduota Deivydui Zvonkui.

Šie ir kiti statulėlių laimėtojai paryškinti.

Metų atlikėja pretenduoja tapti:

Iglė
Inga Jankauskaitė
Katažina
Natalija Bunkė
Monique

Metų atlikėju pretenduoja tapti:

Dainotas Varnas
Donatas Montvydas
Kastytis Kerbedis
Saulius Prūsaitis
Vytautas Šiškauskas

Metų daina pretenduoja tapti:

Justinas Jarutis „Tavęs“
Katažina „Gyvenimas prasideda nuo 40“
Kastytis Kerbedis „Sakau tau taip“
Mia „Meilė kaip kine“
Sisters on WireMėlyna mėlyna“

Metų muzikos autoriumi pretenduoja tapti:

Deivydas Zvonkus
Kasparas Meginis ir Edgaras Žaltauskas
Paulius Jasiūnas
Stano
Vytautas Bikus

Metų grupe pretenduoja tapti:

2 Donatai
Man-go
Pikaso
Sisters on Wire
Studija

Kaip ir kiekvienais metais, radijo stotis „Lietus“ steigia ir specialią nominaciją Atminties lašas, kuri skirta jau išėjusiems kūrėjams ir atlikėjams pagerbti. Šiais metais statulėlė buvo skirta grupės „Vairas“ lyderio Edmondo Čirvinsko atminimui.

Viena statulėlė šiais metais iškeliavo ir Ištikimiausiai „Lietaus“ klausytojai Linai Nemeikaitei iš Vilniaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)